De ins en outs van wonen in Rotterdam


Bij je thuis / maandag, oktober 12th, 2020

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in de randstad, is Rotterdam misschien wel iets voor jou. In de op één na grootste stad van ons land zijn genoeg leuke dingen te doen voor jong en oud. Als je er eenmaal woont, wil je er nooit meer weg. Als je de juiste plaats uitkiest om te gaan wonen, zal je niet het gevoel hebben van een drukke, grote stad maar eerder van een rustig dorp. Als je dan een aantal straten verder loopt ben je ineens in het centrum van Rotterdam.

Verhuizen

Het enige nadeel van het wonen in Rotterdam is de verhuizing ernaartoe. Vooral wanneer je zelf de verhuiswagen bestuurd. In het centrum van Rotterdam kan het behoorlijk lastig zijn om te manoeuvreren. Als je nieuwe woning zich op de bovenste verdieping bevindt, wordt het al helemaal een uitdaging. In zo’n situatie kan het handig zijn om een verhuislift in Rotterdam te huren. Door een verhuislift te gebruiken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Geen gesjouw met zware spullen op de trap, maar rustig wachten tot de lift beneden is. Daar bespaar je jezelf een hele hoop moeite mee!

Een heleboel leuke uitjes

Als je in Rotterdam woont, zijn er oneindig veel leuke uitjes en dagjes weg in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld naar de dierentuin gaan. Dit is een leuk uitje om met het hele gezin te doen. Je kunt ook naar de koopgoot gaan om een dagje lekker te shoppen. In Rotterdam zit qua kledingwinkels voor ieder wat wils. Of je nou van dure merken houd of juist meer een koopjesjager bent, je kunt je gang gaan in Rotterdam. ‘s Avonds kun je ook nog gaan stappen in het prachtige centrum van de stad. Aan leuke bars en cafés geen gebrek dus ook na jaren in Rotterdam wonen zul je je nog vermaken. 

Architectuur

Veel reisexperts loven Rotterdam omdat er zo veel prachtige gebouwen staan. Ondanks het bombardement in de tweede wereldoorlog waarbij een groot deel van het historisch centrum verwoest werd. Door dit bombardement heeft het centrum van de stad zich in een ontzettend hoog tempo ontwikkeld. Wanneer je met een bootje over de Maas vaart kun je ook nog genieten van de prachtige skyline van Rotterdam. Mede door deze skyline wordt Rotterdam door veel reisgidsen en internationale kranten geprezen als een van de mooiere steden in het westen van Europa.

Heerlijk wonen

Het overgrote deel van de mensen die woonachtig zijn in Rotterdam vindt het heerlijk om in de stad te wonen. De meeste mensen geven als reden de gezelligheid en de vele voorzieningen die dichtbij zijn. Ook de vele mogelijkheden om je te vermaken worden als zeer prettig ervaren. Hierbij kun je denken aan zwembaden, bioscopen maar ook musea. In de buitenwijken van Rotterdam heb je wijken die meer aanvoelen als een klein dorp. Vaak is in die wijken een hele hechte gemeenschap. Veel mensen vinden het ook leuk dat er vaak mensen van allerlei verschillende culturen naast elkaar wonen. Hierdoor leer je een hoop over andere culturen.