De meest geschikte herdenksteen voor uw dierbare bij een monumentenpaleis


Feiten / maandag, juli 22nd, 2019

Wanneer iemand komt te overlijden die u zeer dierbaar is, komt er veel op u af. Eén van deze dingen is misschien wel het regelen van een herdenksteen. Wat vindt u mooi en wat zou de overleden dierbare mooi hebben gevonden. Dit zijn zeer lastige vragen en om het iets te vereenvoudigen staan hieronder een aantal opties omschreven. Bij een monumentenpaleis bent u wellicht aan het goede adres.

Grafmonumenten

Wanneer u voor veel keuze komt te staan bij een monumentenpaleis, raakt u misschien het spoor bijster. Een van de opties die u te zien krijgt is een geheel grafmonument. Hierbij dekt de gedenksteen het gehele graf. Hierin zijn vele mogelijkheden, in type steen, kleur en afwerking. Was de overleden persoon extrovert en stond deze in het middelpunt van de belangstelling, dan is misschien een grote uit het oog springende grafmonument de beste optie.

Kleine monumenten

Ook kan er binnen het gehele assortiment van grafstenen en gedenkstenen bij een monumentenpaleis gekozen worden voor een klein monument. Hierbij kan gedacht worden aan een groot hart van steen waarop een afbeelding of tekst gezet kan worden. Dit wordt uiteraard altijd geregeld door degene van het monumentenpaleis waar u de gedenksteen wilt kopen.

Algemene urn graven

Voor een algemeen urn graf zijn er ook gedenkstenen verkrijgbaar. Dit zijn kleinere stenen waar evengoed de benodigde informatie of teksten op vermeld staat. Monumentenpaleizen bieden vele verschillende maten en vormen aan, waardoor er altijd een geschikte keuze is.

Zandstralen of lasergraveren

Wilt u de gedenksteen laten personaliseren dan kan dit gedaan worden bij een monumentenpaleis door middel van een laser of zandstralen. Bij zandstralen wordt er door middel van lucht en zand een straal gespoten waardoor de steen lichtelijk beschadigd raakt in de vorm van een tekst of afbeelding. Dit geeft een zeer traditioneel uitstraling.