Een herinnering aan een geliefde


Feiten / woensdag, mei 8th, 2019

Nadat jouw geliefde overlijd, kan je kiezen uit verschillende grafmonumenten. Een grafmonument is een gedenkteken dat geplaatst wordt op een graf, ter herinnering of ter ere aan de overledene. Een grafmonument bestaat uit een staand gedeelte en een liggend gedeelte om het graf te bedekken. Misschien heb je al een beetje rondgekeken wat jouw mooi lijkt en wellicht een idee welk grafmonument bij jouw geliefde past. Vaak is het mooie van een grafmonument dat je het zo persoonlijk kan maken als jezelf wilt.

De tekst op een grafmonument

Op een grafmonument staat de naam van de persoon, de overlijdensdatum en de geboortedatum. Je wilt graag dat de tekst op het monument past bij de herinnering die mensen aan de overledene hebben. Het bedenken dan deze tekst kan soms zwaar en moeilijk zijn, maar eenmaal bedacht een fijne manier om iemands mooie eigenschappen te herdenken.

Grafaccessoires

Bij sommige grafmonumenten worden er grafaccessoires toegevoegd zoals bijvoorbeeld een beeldje, een foto of een graflantaarn. Natuurlijk heb je nog veel meer keuze om uit te kiezen. Deze accessoires wordt gemaakt uit natuursteen, brons, RVS of aluminium vervaardigd. Vaak kiezen mensen ervoor om het grafaccessoires in dezelfde grafsteen te kiezen, zodat het één geheel blijft.

Een grafmonument schoonmaken en onderhouden

Als het grafmonument onder een paar bomen staat, dan worden ze sneller vies dan wanneer grafmonumenten in de open weide staan. Als je er niks aan doet dan worden ze op den duur groen en op lange termijn kan dit ten koste gaan van het grafmonument. Ga vooral niet aan de slag met chloor, dit is erg slecht voor het milieu en mag daarom ook niet gebruikt worden op een begraafplaats. Wanneer je het schoonmaken regelmatig bijhoudt is een sopje met wat zeep en lauwwarm water is genoeg.