Een makkelijke manier om er nóg beter uit te zien


vrije tijd / donderdag, augustus 19th, 2021

Make-up is voor vele mensen een leuke hobby. Het is leuk om mee te spelen en helpt ook nog eens met uiterlijk en iemands zelfvertrouwen. Wanneer de make-up er goed uitziet, weet je dat jij er goed uitziet. Het leuke eraan is dat make-up erg makkelijk aan te passen is. Heb je de tijd, zin en producten om een vol gezicht op te doen? Dan kan dat! Vind je het fijner om maar een paar producten te gebruiken? Dan mag dat natuurlijk ook! Wat is dan een snelle manier om er nóg beter uit te zien? Door deze tips te volgen, weet je het!

Tip 1: foundation

Foundation wordt overal op het gezicht gesmeerd. Wanneer het gebruikt wordt, is het de basis van de rest van de make-up. Foundation zorgt voor een egale basis, een soort canvas. Er bestaan verschillende soorten foundation. De verschillen ontstaan door de mate van dekking en de manier waarop de foundation op het gezicht gesmeerd kan worden. Voor andere mensen zal de beste foundation dus anders zijn. De mate van dekking verschilt van licht tot zwaar. Bij lichte dekking kan er gedacht worden aan een BB cream met wat lichte kleur. Bij een zwaardere dekking zullen rode wangen niet meer te zien zijn. Hiernaast verschilt foundation van vloeibaar tot een poeder. Wat mensen fijn vinden, ligt vaak aan hoe droog de huid is. Dan is het gebruik van poeder een minder goed idee.

Foundation is een makkelijke manier om er goed uit te zien, omdat het ervoor zorgt dat het gezicht er egaal uitziet. Veel foundations hebben daarnaast een soort glans, waardoor iemand er meteen een stuk gezonder uit ziet.

Tip 2: Highlighter

Highlighter en contour werken samen om een gezicht definitie te geven. Contour word aangebracht op de plekken waar er natuurlijk schaduwen ontstaan op het gezicht, zoals onder de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen of bij de haarlijn. Highlighter wordt daarentegen aangebracht op de delen van het gezicht waar er natuurlijk lichtere punten ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boven op de jukbeenderen of het puntje van de neus. Het gebruik van highlighter kan helpen om symmetrie aan te brengen op het gezicht en doet het lijken alsof ogen er groter uitzien.

Tip 3: blenden

Het blenden van make-up zorgt ervoor dat het er juist wel of niet goed uit zal zien. Iemand kan de beste producten in de perfecte kleuren hebben, als de make-up niet goed uitgeveegd wordt, dan zal het er niet goed uitzien. Het is zeker aan te raden om daarom de tijd te nemen om alles te blenden. Zo zullen er geen harde lijnen ontstaan waar deze niet gewenst zijn, bijvoorbeeld bij de contour of de oogschaduw. Ook zorgt dit ervoor dat de make-up minder op een soort masker zal lijken, bijvoorbeeld wanneer foundation aangebracht wordt. Als je kan blenden, dan kan je make-up!