Investeer in een kaaswiel


Bij je thuis / woensdag, februari 10th, 2021

Ik ben een echte kaas-eter, een kaaskop in hart en nieren. Een dag geen kaas eten is een dag niet geleefd. Dat is iets wat vaak in mijn huishouden worden gezegd. Er zit gewoon zoveel variatie in kaas. Je kan een zachte brie eten tijdens een borrel of op een broodje, jong-belegen is altijd goed, komijn, oud of brokkelig. De keuze is reuze. Je moet er alleen even op letten dat je partner kaas net zo lekker vindt, als ik namelijk een blauwe kaas heb gegeten, moet ik aan de andere kant van de bank gaan zitten. In de pandemie heb ik wel gemerkt dat er minder kaas wordt gegeten in mijn huishouden. Dan heb ik het over de specialere kazen die gegeten worden tijdens feestjes en borrels. Onze lokale kaasboer heeft hier ook last van. Iedereen bij ons in de regio kocht zijn kaas bij hem, maar sinds de pandemie is de vraag sterk teruggedrongen. Om hem te helpen ben ik iedereen aan het enthousiasmeren een kaaswiel te kopen, je moet toch iets doen.

 

Het voordeel van bulk

Een kaaswiel is groot, vergis je daar niet in. Maar bijvoorbeeld met parmezaanse kaas bestellen, je kan of een klein stukje kopen of een kaaswiel. Maar let op, bij sommige kazen is het beter om niet een kaaswiel te bestellen. Let hierop met een parmezaanse kaas bestellen, want deze kaaswielen zijn echt heel groot. Ongeveer net zo groot als de banden van een pick-up truck. Maar een klein kaaswiel, of een half kaaswiel blijft lang genoeg goed. Daarnaast hebben wij thuis een raclette die we vaak gebruiken om stukken van een kaaswiel te smelten. Parmezaanse kaas bestellen kan ook in de vorm van een kaaswiel alleen is dit kaaswiel dan al wel in dunnere plakjes gesneden. De kaas blijft ook in grotere hoeveelheden, zeker met parmezaanse kaas bestellen, ontzettend lang goed. Zeker als kaasliefhebber hoef je niet bang te zijn dat de kaas niet op tijd op gaat.

 

Even ophalen

Wij, mijn regio, halen wel al onze kazen op bij de lokale boer. Anders wordt het wel heel zwaar werk voor onze lokale kaasmaker. Een kaaswiel moet vooral koel en droog bewaard worden. Als het niet in de koelkast past, past het vast wel in een kelder. Parmezaanse kaas bestellen, maar ook andere kazen, kan gemakkelijk online. Ik vink dan altijd aan dat ik de kaas kom ophalen. Dan hoef ik alleen maar het kaaswiel te tillen vanaf de winkel tot aan de auto. Het is misschien niet helemaal volgens de corona-regels, maar we moeten toch ook onze lokale economie blijven stimuleren.