Koffie op het werk mag niet ontbreken


Feiten / woensdag, mei 8th, 2019

Het is tegenwoordig niet meer te bedenken dat er op werk geen koffie te verkrijgen is, dit geeft werknemers namelijk die extra energieboost in de ochtend. Vaak heb je verschillende koffieautomaten waar je uit kan kiezen. Veel bedrijven kiezen voor een zakelijke koffieautomaat, die meerdere mogelijkheden biedt en nog eens lekkere koffie geeft. Maar waar moet je nou echt op letten bij een aanschaf?

Hoeveel kopjes koffie per minuut?

Een zakelijke koffieautomaat moet vooral erg snel zijn, let dus goed op de uurcapaciteit van een koffieautomaat. Het is natuurlijk niet handig als het lang duurt voordat er een kopje koffie is gezet en er een rij ontstaat voor de automaat. Bekijk hoeveel werknemers je in dienst hebt en vergelijk de capaciteit van koffieautomaten om te beslissen welke automaat het beste bij jouw kantoor past.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten kopjes koffie. De ene werknemer houdt misschien wel van een dubbele espresso, maar jij neemt liever een kopje koffie met melk en een beetje schuim. Kies daarom een koffieautomaat met verschillende mogelijkheden zodat je aan je medewerkers, maar ook aan klanten verschillende opties kan bieden. Vergeet hierbij niet de mensen die liever thee drinken, een automaat met heet water is dus ook een slimme aankoop.

Onderhoud

Als er veel koffie gedronken wordt moet je er rekening mee houden dat de automaat regelmatig onderhoud nodig heeft. Een koffieautomaat waar het ruim een uur kost om deze te reinigen is niet echt efficiƫnt. Kijk daarom goed of jouw zakelijke koffieautomaat wel onderhoudsvriendelijk is.

Koffie is het visitekaartje van je organisatie

Voor een potentiƫle klant wil je natuurlijk extra je best doen. Een bespreking of onderhandeling begint al met een kopje koffie, dat is het moment om indruk maken. Als je goede koffie serveert, laat je al zien dat je voor kwaliteit gaat.