Linkbuilding, de groeistrategie voor jouw onderneming?


Op het werk / woensdag, juli 28th, 2021

Tegenwoordig zijn er vele online ondernemingen, zoals webshops of zakelijke dienstverleners. De ondernemingen spelen met hun webshop of online dienstverlening in op de wensen en behoeften van de consument en is het doel om zoveel mogelijk websitebezoekers te genereren. Hoe meer website bezoekers, hoe meer conversies, wat uiteindelijk tot meer omzet zal zorgen.

Echter komen de websitebezoekers niet vanzelf naar je website, maar zul je juist zichtbaar moeten zijn voor je doelgroep. Zo kun je natuurlijk gaan adverteren, maar is het ook mogelijk om organische betere posities te krijgen. Met linkbuilding SEO kun je dit realiseren. SEO is in principe een verzamelnaam van alle strategieën die zorgen voor een organische groei binnen een onderneming, terwijl linkbuilding juist specifiek draait om het verkrijgen van backlinks die zorgen voor een betere waarde voor je website.

Linkbuilding: het verkrijgen van backlinks voor jouw website!

Het verkrijgen van backlinks voor jouw site, die jouw website beter zullen maken. Linkbuilding klinkt misschien heel onlogisch, maar gaan we er graag dieper met je op in! 

Bij linkbuilding draait het om het actief verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website. Deze links hebben een unieke waarde en zijn ze door dezelfde content ook nog eens relevant, waardoor de waarde van jouw eigen website automatisch omhoog zal gaan. De backlinks zijn voor Google een belangrijk signaal om relevantie en autoriteit te bepalen, dus is het enorm voordelig voor je onderneming wanneer je hier zorgvuldig mee om weet te gaan!

Een backlink, wat is dat eigenlijk?

Linkbuilding SEO is dus een benaming voor het verkrijgen van backlinks, maar waar moet je dan nu precies op letten bij het verkrijgen van een backlink. Een backlink is de link van een andere website naar jouw website. Iedere website heeft een eigen bepaalde waarde opgebouwd, welke door middel van backlinks kan worden verhoogd. Wanneer een website dus een hoge waarde hebt, kun je jouw website hier plaatsen en zul je zien dat dit ook een positieve invloed heeft op jouw website. aan de hand van de betrouwbaarheid en pagerank zal jouw autoriteit stijgen, waardoor je op den duur hogere organische posities zult bereiken en er dus meer bezoekers op jouw website komen!

Duidelijk? Wellicht dat je het nog niet helemaal onder de knie hebt, maar is het zeker aan te raden om jezelf hier nog meer over in te lezen. Linkbuilding SEO is namelijk erg belangrijk en is het een veelgebruikte strategie binnen online marketing, waar je met jouw onderneming ook mee zou kunnen groeien!