Genieten van optimale merkbescherming?


Feiten / vrijdag, april 26th, 2019

Als je een onderneming hebt en je hebt een merk (laten) ontworpen, dan is het belangrijk om het merk goed te beschermen. Hiermee kan je namelijk inbreuk op het merk voorkomen. Op het moment dat derden het merk misbruiken, dan schaad dit jouw onderneming. Stel dat iemand anders onder jouw merk neppe producten verkoop, dan denken andere mensen dat jouw onderneming hierachter zit. Dit zal ervoor kunnen zorgen dat mensen geen producten meer zullen afnemen en dat zij slechte publiciteit verspreiden. Dit met alle gevolgen van dien. Om dit te kunnen voorkomen is het belangrijk om het merk te deponeren bij een merkenbureau. Daarnaast kan je een beroep doen op het  merkenrecht en rekenen op ondersteuning van ervaren en gespecialiseerde advocaten uit Hoorn.

Uw merk laten deponeren?

Is jouw merk momenteel nog niet beschermd? Dan is het erg belangrijk om het merk zo snel mogelijk te laten deponeren door een merkenbureau. Dit zorgt er namelijk voor dat je het exclusieve recht verkrijgt om het merk in relatie tot bepaalde producten of diensten binnen een bepaald gebied te gebruiken. Op het moment dat je het merk laat deponeren, dan wordt het geaccepteerd door de officiële merkeninstantie en wordt het merk opgenomen in het merkenregister. Vanaf dat moment mag je het ®-teken gebruiken voor je merk. Dit zal vertrouwen oproepen bij (potentiele) klanten. Als je te lang wacht met het deponeren van het merk, dan loop je het risico dat iemand anders je al voor is geweest en het merk heeft gedeponeerd. In dit geval zijn de rollen omgedraaid en ben jij de inbreukmaker.

Optreden tegen merkinbreuk?

Pas nadat je jouw merk hebt laten deponeren kan je optreden tegen merkinbreuk. Als je waarneemt dat derden inbreuk maken op jouw merk, dan kan je rekenen op de steun van advocaten uit Hoorn. Om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van inbreuk, zal er uitgezocht worden of het merk gelijk is of sterk overeenstemt met jouw merk. Daarnaast zal gekeken worden of de producten of diensten gelijk zijn en wat het onderscheidend vermogen van het merk is. Als blijkt dat er daadwerkelijk inbreuk gepleegd is, dan zal de advocaat voor je opkomen. De advocaten in Hoorn hebben veel ervaring met inbreukzaken op het gebied van merkenrecht. De advocaten hanteren een efficiënte en praktische benadering. Daarnaast zijn deze advocaten op de hoogte van het feit dat goede afspraken met zakenpartners erg belangrijk is. Met betrekking daarop wordt ondersteuning geboden bij onderhandelingen van verschillende type overeenkomsten en algemene voorwaarden.