Verschillende soorten lichten die jij kunt kopen voor je auto 


Feiten / maandag, november 28th, 2022

Het is in het verkeer belangrijk dat je goed te zien bent. Ook is het handig als jij zelf goed kunt zien wat er voor je op de weg allemaal gebeurt. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is, zijn er een hoop verschillende soorten lampen. Deze lampen hebben een aantal verschillende eigenschappen en niet voor elke auto kun je dezelfde lampen gebruiken. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het uitkiezen van de lampen voor je auto. Wat we hiermee bedoelen, kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

Uit wat voor verschillende lampen kun je kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar led verlichting auto zijn er een aantal verschillende lampen waar je uit kunt kiezen. Zo is het onder andere mogelijk om voor een halogeen lamp te gaan, maar daarnaast heb je ook xenon en led lampen. Elk van deze lampen heeft zo zijn eigen voordelen. Wanneer je ervoor kiest om een halogeen lamp te kopen, zul je vaak het minste geld kwijt zijn. Wel is het zo dat de xenon en led lampen vaak meer branduren hebben. Een halogeenlamp heeft ongeveer 50.000 lichturen, terwijl dit bij andere soorten lampen meer dan het dubbele is. Ook is het zo dat je bij deze lamp minder lichtopbrengst krijgt dan bij andere landen. De lichtopbrengst van een xenon lamp is tegenwoordig maar liefst 3x zo veel als die bij een halogeen lamp. Daarnaast is het zo dat het stroomverbruik bij dit soort lampen lager is en de verkeersveiligheid groter is. Wanneer je kiest voor led verlichting heb je vooral als voordeel dat de lamp een erg lange levensduur heeft en gemakkelijk te installeren is. Als jij niet veel moeite wilt steken in het onderhouden van de lampen en toch gebruik wilt maken van een sterke lamp, dan is een ledlamp vaak een goed idee.

Wat is het verschil tussen H1,4 en 7?

Als je een lamp gaat kopen kan het zo zijn dat er een getal achter staat. De kans is aanwezig dat je niet weet waar dit voor staat en hierdoor niet de juiste lamp koopt. Bij het kopen van een lamp voor je auto is het erg belangrijk om te letten op de getallen die er achter de lamp staan. Dit is namelijk de soort waarin de verlichting verkrijgbaar is.