Zo kom je thuis heerlijk tot rust!


Bij je thuis / dinsdag, maart 16th, 2021

Laat de tuin je een oase van rust bieden, waar je in de zomer alle gelegenheid hebt om volledig tot jezelf te komen. Genieten van het mooie weer, de insecten die je om je heen dwarrelen, je spelende kinderen, enzovoorts. Om thuis volledig tot rust te kunnen komen zijn er een aantal basiselementen die niet in de tuin mogen ontbreken. Denk aan een plek waar je voldoende schaduw hebt om ook tijdens de warmste zomerdagen buiten te kunnen blijven zitten, comfortabele tuinmeubels en voldoende kleur in de borders. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om thuis tot rust te komen. Wat heb jij al gedaan om van je tuin een oase van rust te maken?

Aan de slag met de borders in de tuin

Je wilt het hele jaar van je tuin kunnen genieten. Dit betekent dat er gedurende ieder seizoen iets in bloei zou moeten staan. Op internet vind je verschillende websites met informatie over de bloeitijd van planten en struiken. Combineer planten met verschillende bloeitijden, om je tuin het hele jaar door kleur te geven! Naast de kleur die de verschillende plantensoorten je geven, kun je er ook voor kiezen om tegels te gebruiken met een patroon of een afwijkende kleur. Kies bijvoorbeeld voor tegels met een zandkleur, in plaats van voor tegels in een donkergrijze of antraciet kleur. 

Veranda in de tuin maken 

Om ook daadwerkelijk een groot deel van het jaar buiten te kunnen zitten, kan het plaatsen van een veranda het overwegen waard zijn. De veranda biedt je beschutting tegen regen en een harde wind.

Tuinmeubelen om heerlijk te kunnen ontspannen

Zijn de borders van nieuwe planten voorzien en is het terras aangelegd? In dat geval is het zaak om op zoek te gaan naar comfortabele tuinmeubelen. Kies je voor een loungebank in de tuin, of ga je bijvoorbeeld voor de klassieke picknicktafel? Je kunt er ook voor kiezen om losse tuinstoelen te bestellen. Denk aan de stoelen waarbij je de rugleuning kunt laten zakken. Bijzonder comfortabel, wanneer je ’s zomers van de zon wilt genieten! Je hebt over het algemeen keuze uit tuinmeubelen van hout en modellen van kunststof. Het voordeel van kunststof tuinmeubelen is dat ze vaker langer mooi blijven. Je hoeft ze niet te schuren en eens in de zoveel tijd opnieuw te lakken of beitsen. Voor welke tuinmeubelen kies jij?

Voeg luxe toe met een zwembad of jacuzzi

Nu de tuin langzaamaan een plek begint te worden om volledig tot rust te kunnen komen, kun je hier enige luxe aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of een jacuzzi. Je hebt hierbij de keuze uit een opblaasbaar model, een inbouwzwembad en bijvoorbeeld een maatwerk zwembad. Vaak is een inbouwzwembad de voordeligste en daarbij meest rendabele keuze. Een inbouwzwembad gaat veel langer mee dan een opblaasbaar model en is daarbij aanzienlijk goedkoper dan een maatwerk zwembad. Nadeel van een opblaasbaar zwembad is niet alleen dat deze snel kapot gaat. Ook moet het water periodiek vervangen worden, omdat er vaak geen pomp bij een opblaasbaar zwembad zit.