De grootste slaapkamertrends voor 2020: welke stijlen mag je dit seizoen niet missen?


Feiten / donderdag, december 19th, 2019

Qua interieurtrends staan er weer nieuwe ontwikkelingen voor de deur. In 2020 zijn er diverse trends op het gebied van slaapkamerstijlen en -indeling die de aandacht trekken. Ben je voornemens om jouw/jullie slaapkamer op korte termijn te gaan renoveren, te verbouwen of anders in te richten? Palk dat dan doordacht en tactisch aan en kies voor een slaapkamer die eigentijds is én er nog jaren tegenaan kan. Goede manieren om dit te doen vind je hieronder, in ons overzicht met grootste nieuwe interieurtrends op slaapkamer gebied 2020.

1. Een slaapkamer met een Scandinavisch design

De Scandinavische slaapkamer doet het in 2020 goed. Deze slaapkamerstijl heeft als basiskleur wit. Verder worden in Scandinavische slaapkamers houten meubels en bedden gebruikt. Ook zijn natuurlijke materialen en rustige kleuren als lichtblauw of lichtgroen bij Scandinavische woonstijlen de norm.

2. Duurzaamheid en functionaliteit zijn dé toverwoorden van 2020

In 2020 moet een slaapkamer niet alleen duurzaam zijn, maar ook functioneel. Kies daarom voor robuuste, sterke materialen die lang meegaan. Een bed van hardhout, eikenhout of met een metalen constructie zijn een duurzame keuze. Elektrische rolluiken passen hierbij: niet alleen zijn luiken functioneel en gemakkelijk, zo houden ze de slaapkamer ’s zomers koel, maar ook besparen ze op koude dagen veel energie. Door ten slotte te kiezen voor voordelige LED-verlichting in de slaapkamer en een of twee gezonde planten te gebruiken, heb je de basis voor een duurzame slaapkamer stevig neergezet!

3. Luxueus klassiek is tijdloos

In 2020 kiezen veel woningeigenaren voor een luxueuze uitvoering van de slaapkamer, met een groot bed in klassieke stijl. Luxueus klassiek dus: een trend die eigenlijk geen trend is, maar tijdloos. Met een klassieke slaapkamer profiteer je niet alleen van optimaal comfort, maar kun je ook jarenlang vooruit.

4. Slapen in een junglestijl

Menig interieur- en inspirerende vrouwenblog heeft afgelopen jaar over deze stijl bericht. Je ziet de junglestijl dan ook steeds meer teugkomen. Wil je een stoere en trendy slaapkamer voor een van je kinderen of voor jezelf? Dan is een slaapkamer in junglestijl echt iets voor jou. In deze slaapkamer maak je gebruik van rotan en rieten meubels, zoals een relaxte rotanstoel, een houten bed met gave klamboe en prints op de muren van wilde dieren of tropische gebieden. Gebruik vooral natuurlijke kleuren als groen, bruin, geelvarianten en dergelijk om de sfeer helemaal jungle-achtig te maken.