Hoe kun je het perfecte biertje tappen?


Met vrienden, vrije tijd / donderdag, december 22nd, 2022

Bieren zijn er in vele soorten en smaken. Sommige mensen houden van een fris, fruitig bier, terwijl anderen liever een donkerder bier met meer body hebben. Er zijn ook bieren die speciaal gebrouwen worden voor bepaalde seizoenen of gelegenheden. We kunnen dus wel stellen dat er voor iedereen wel een lekker biertje te vinden is. Wist je trouwens dat Nederland echt een groot bierland is? Dit komt mede door het aantal kleine, onafhankelijke brouwerijen die we hier hebben. In Nederland wordt al erg lang bier gebrouwen en we hebben dan ook een rijke historie als het gaat om dit populaire drankje. Tegenwoordig vind je overal in Nederland barretjes waar je allerlei soorten unieke bieren kunt proeven.

Bier wordt gedronken uit een glas of een flesje en kan licht of donker van kleur zijn. Er zijn veel verschillende soorten bieren, zoals IPA's, pilsners, stouts en witbieren. Elk land heeft ook zijn eigen typische bieren, zoals Duitse weizenbieren of Belgische trappistbieren. Bier wordt traditioneel getapt vanuit een vat of tank, maar soms ook uit flesjes of blikjes. Steeds vaker kiezen mensen voor een lekker tapbiertje, en dat is niet zonder reden. Een tapbiertje is tenslotte heerlijk. Maar hoe kun je het perfecte biertje tappen? In deze blog gaan we het uitgebreid bespreken. 

Het perfecte biertje

Een goed biertje moet niet alleen lekker zijn, maar ook een aangename temperatuur hebben. De perfecte temperatuur voor een biertje is rond de 8 graden Celsius. Dit komt overeen met de temperatuur van een koelkast. Het is belangrijk dat je het biertje niet te koud drinkt, want dan verlies je het aroma en smaak. Een te warmer biertje kan daarentegen wel lekker zijn, maar vergeet niet dat het alcoholpercentage dan hoger is. Daarnaast wil je natuurlijk een mooie schuimkraag in het glas creëren. Met de philips PerfectDraft weet je zeker dat je thuis altijd het perfecte biertje kunt tappen!

Hoe kun je het perfecte biertje tappen?

Een biertap is een apparaat waarmee je het perfecte biertje kunt tappen. Er zijn allerlei soorten biertaps, van eenvoudige handbediende taps tot geavanceerde automatische systemen. Een philips PerfectDraft is inmiddels voor veel mensen een echte favoriet geworden, en dat is niet zonder reden. De philips PerfectDraft voorziet in optimaal gebruiksgemak en is eenvoudig onderhoud. Daarnaast beschikt de biertap over een lcd-scherm met weergave temperatuur, hoeveelheid en versheid. De philips PerfectDraft bestel je eenvoudig en snel bij hopt.nl. Bovendien profiteer je van een uitstekende service en snelle levering.