Wat is nou precies een COAX kabel?


Feiten / donderdag, juli 30th, 2020

Er zijn zoveel kabels op de wereld, dat we soms niet meer weten waar welke kabel voor dient. En al helemaal wanneer je er niet in thuis bent, dan is het al helemaal een wir war aan kabels en heb je geen flauw idee wat welke kabel doet en waarvoor het dient. Om een klein beetje hulp te bieden gaan we het vandaag hebben over een COAX kabel.

Wat is een COAX kabel precies?

We weten allemaal wat een USB kabel doet en wat een AUX kabel doet. Maar dat is meer omdat we die kennen en eigenlijk allemaal wel een keer gebruikt hebben. Dat scheelt dan een hoop. Maar waarschijnlijk heb je ook al een keer een COAX kabel gebruikt zonder dat je het weet. Een COAX kabel zit zo in elkaar dat beiden uiteinde hetzelfde zijn. Met deze kabel kan er een signaal worden overgedragen. Dat klinkt uiteraard erg logisch, want daar zijn kabels toch voor? Een COAX kabel zie je vaak achter in een televisie zitten. Vaak is die aangesloten aan een box waar jij de zenders op ontvangt.

Een COAX kabel gebruiken voor de televisie

Zoals hierboven al gezegd is de COAX kabel goed te gebruiken voor de televisie. Deze kabel zorgt er namelijk voor dat je een goede frequentie bereik hebt voor alle zenders die jij wilt ontvangen op jouw televisie. En dat is natuurlijk wel erg fijn om te hebben. Ondanks dat we niet meer standaard vaste televisie kijken maar juist onwijs veel aan het streamen zijn. Is het soms toch wel fijn om normale, regionale, televisie te kunnen kijken. Denk aan programma's die niet online te streamen zijn en je die wel op de televisie moet kijken.

Zelf kijk ik namelijk nog best wel veel normale televisie omdat sommige programma's eerst op de televisie worden uitgezonden en daarna pas online komen. En eerlijk gezegd, heb ik niet altijd het geduld om daar op te wachten. Vooral als het programma's zijn waar ik helemaal in kan zitten en graag kijk. Dan wil je niet wachten maar gelijk kijken. Ondanks dat we streamen gewend zijn.

Goede kwaliteit kabel

Maar wanneer je overweegt om een COAX kabel aan te schaffen, wil je er natuurlijk wel een van een hoge kwaliteit. Waar je vooral op moet letten is het keurmerk. Je moet een kabel kopen met een goed keurmerk zodat je er eentje van hoge kwaliteit koopt. Twijfel je dan kan je in de winkel altijd om hulp vragen.