Je badkamer helemaal up to date: hoe fijn is dat?


Bij je thuis / maandag, oktober 22nd, 2018

Stel, je hebt, net als ik, net een huis gekocht. Van de buitenkant is het een plaatje, van de binnenkant is het een ramp. Je moet eigenlijk álles aanpakken om er goed in te kunnen wonen. Waar begin je dan mee? Ik pak dus als eerste de badkamer aan. Dat is de klus waar ik het meest tegenop zie en die toch echt moet gebeuren. Want de badkamer die er nu in zit… daar wordt echt niemand meer schoon onder de douche. Dus ik ging met frisse tegenzin naar de bouwmarkt en wist niet wat ik zag: de keuze is zo enorm. Alleen het kiezen tussen de verschillende baden is al een klus. En dan wil ik ook nog mooi sanitair, mooie tegels en een passende douchegoot. Ga er maar aan staan!

Waarom begin ik met de badkamer?

Dat is eigenlijk vooral een luxeprobleem. Ik heb de nieuwe keuken besteld, maar het duurt echt nog een paar weken voor deze geleverd en geïnstalleerd kan worden. Om nu ondertussen te gaan zitten wachten, dat is niks voor mij. Ik ga dus alvast beginnen met het slopen van de badkamer. Ik sluit het water en de elektriciteit af en ga met een flinke voorhamer aan de slag. Dat is eigenlijk ook wel fijn. Alle frustratie rond de oplevering van het huis kan ik nu botvieren op de muren en de verschrikkelijke tegels.

En dan, als de badkamer eruit ligt?

Ja, dan wordt het dus nog even douchen en badderen in mijn oude huis. De loodgieter moet er namelijk bijkomen om de leidingen te verplaatsen en goed aan te sluiten. Daar waag ik me echt niet aan. Daarna is het de beurt aan de tegelzetter en de vloerenlegger. Zij kunnen met de door mij uitgezochte materialen prima aan de gang. Natuurlijk heb ik met ze overlegd voor ik spullen ging aanschaffen. Voor de details heb ik een handige klusser geregeld. Hij zorgt ervoor dat het bad goed geplaatst wordt en ook de wastafel en het andere sanitair. Zo weet ik zeker dat ik daadwerkelijk kan gaan genieten als mijn badkamer klaar is.
Baden

Genieten in mijn nieuwe badkamer

Het duurt nog een week of twee en dan is mijn badkamer helemaal klaar. En reken maar dat ik ga genieten van mijn nieuwe bad. Ik kijk ook al enorm uit naar de vloerverwarming. Nooit meer koude voeten op de vroege ochtend of de late avond. Nog éven wachten…