Behandeling tegen erectieproblemen


Feiten / donderdag, juni 18th, 2020

Heb jij last van erectieproblemen? Dat kan een beschamend en vervelend aan jou geven. Toch komen erectieproblemen vaker voor dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Niet alleen senioren hebben namelijk last van erectieproblemen, maar de jongere mannen ook. We begrijpen heel goed dat je het liefst zo snel mogelijk van deze complicaties af wilt zijn. Daarom zullen wij jou, in dit artikel, de belangrijkste informatie over erectieproblemen geven. Denk hierbij aan wat erectieproblemen exact inhouden, wat de verschillende oorzaken kunnen zijn achter erectieproblemen en hoe je het beste erectieproblemen kunt behandelen. Hebben wij jouw aandacht te pakken? Lees dan snel verder!

Wat zijn erectieproblemen?

Erectieproblemen komen voor, wanneer de penis van de man niet stijf, of niet stijf genoeg kan worden. Het slap worden van de penis tijdens de daad, valt ook onder het hebben van erectieproblemen. 

 

Wat zijn de oorzaken van erectieproblemen?

Erectieproblemen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan voorkomen, dat meerdere oorzaken voor jouw situatie gelden. Het is dus verstandig om altijd jouw erectieproblemen, kenbaar te maken bij de huisarts. Welke oorzaken dit zijn, zetten voor jou op een rij:

  • Leeftijd

  • Lichamelijke problemen

  • Psychische problemen

  • Ongezonde levensstijl

 

Leeftijd

Het is een natuurlijk gevolg voor mannen, om op latere leeftijd last te krijgen van erectieproblemen. Dit komt omdat het hormoonhuishouden van de man verandert, waardoor er minder testosteron wordt aangemaakt. Het afnemen van het hormoonhuishouden, begint gemiddeld rond het 40ste levensjaar.

Lichamelijke problemen

Erectieproblemen kunnen een gevolg zijn van lichamelijke klachten. Deze lichamelijke klachten zijn meestal: overgewicht, hart- en vaatziekten of diabetes. Wat deze lichamelijke problemen met elkaar gemeen hebben,  is dat de doorbloeding niet meer naar normaal behoren fungeert. 

Psychische problemen

Psychische problemen zijn vaak de oorzaak van erectieproblemen bij de jongere mannen. Stress is een voorbeeld van een veel voorkomend psychisch probleem, rondom erectieproblemen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het ervaren van negatieve emoties, zoals: (faal)angst, onzekerheid of relatieproblemen.

Ongezonde levensstijl

Het hebben van een ongezonde levensstijl, vergroot ook het risico op het krijgen van erectieproblemen. Onder een ongezonde levensstijl verstaan wij: overmatig roken, drinken of drugs gebruik. Daarbij is het hebben van voldoende lichaamsbeweging ook van belang.

Erectieproblemen behandelen

Het behandelen van erectieproblemen gaat op twee manieren. Ten eerste is het van belang, om te achterhalen wat de achterliggende oorzaak is. Wanneer het helder voor jou is, wat de kern is van het probleem, kunnen erectieproblemen pas opgelost worden. Om in de tussentijd toch met iemand naar bed te kunnen, is het raadzaam om een erectiepil in te nemen.

Erectiepillen zijn plantaardige pillen, die volledig gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Er worden dus geen chemische stoffen aan de pillen toegevoegd, waardoor deze veilig zijn om in te nemen. De erectiepillen zorgen ervoor dat de penis volledig stijf wordt en niet meer zal verslappen. Wanneer de daad voorbij is, zal de penis ook sneller herstellen dan normaal. De duur van een erectiepil ligt gemiddeld tussen de twee en vier uur.

Welke erectiepil het beste bij jou past, hangt af van de persoonlijke situatie en wensen. Voor de ene man draait het om kracht, terwijl een andere man meer waarde hecht aan het tijdsbestek. Bedenk dus wat jij (en jouw partner) graag willen.