Waar op letten bij het solliciteren


Feiten / donderdag, juni 18th, 2020

Wanneer je gaat solliciteren is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het salaris zul je nu denken. Er is echter meer dan het salaris. Het solliciteren op een baan i seen lange termijn beslissing. Educatie, een auto van de zaak, laptop, mobiele telefoon en andere extra’s zijn aantrekkelijk. Vooral educatie en toekomstperspectief zijn essentieel. Nu een stapje terug om later twee stappen vooruit te doen is natuurlijk niet onverstandig. Waar moet je nog meer op letten bij het solliciteren? 

 

Educatie

Laten we met het belangrijkste punt starten. Zijn er mogelijkheden om je kennis op peil te houden en ook uit te breiden bij het bedrijf waar je wilt gaan werken? Wanneer het mogelijk is om een extra studie te doen gaan er automatisch nieuwe deuren voor je open. Wat zijn de voorwaarden welke bij het studiebudget horen? Moet je een minimaal aantal jaren bij het bedrijf werken of het anders terugbetalen? 

 

De locatie

Nederland is relatief klein. In een paar uur kun je van de ene kant naar de andere kant van het land rijden. Het is dus niet direct nodig om zo streng te zijn op de locatie. Het is echter wel prettig om naar je werk te kunnen gaan op de fiets. Wanneer je een echt goede baan krijgt buiten je eigen woonplaats kun je natuurlijk overwegen om te verhuizen. Het is ook afhankelijk van je sociale leven. Zijn er veel vrienden en bekenden op de plek waar je nu woont? Ben je een persoon die snel vrienden maakt? Dan is het niet iets om je druk over te maken. Vacatures in gelderland zijn dan net zo aantrekkelijk als vacatures in Limburg of Groningen. Toch? Het is wel verstandig om te vragen of er een goede verhuisvergoeding is of een kilometervergoeding. Het is dan mogelijk om een keuze te maken om te verhuizen of elke dag naar het werk te rijden en weer naar huis. 

 

Het salaris 

Natuurlijk is het salaris een belangrijke reden om op een baan te solliciteren. Het is ook belangrijk om te kijken naar de toekomst. Wat zijn de vooruitzichten om een salarisverhoging te krijgen? Kun je nog groeien in de functie of moet je dan opnieuw solliciteren naar een andere baan? Door te kijken naar de verschillende mogelijkheden is het mogelijk om een betere keuze te maken. Kijk naast het salaris ook naar het pensioen. Wanneer het pensioen niet goed is geregeld snijd je jezelf in de toekomst in de vingers. Iets wat natuurlijk ook niet prettig of goed is. 

 

De secundaire arbeidsvoorwaarden 

Een reden om te gaan solliciteren bij een bedrijf kan de auto van de zaak zijn. Ook kan het een telefoonabonnement op kosten van het werk zijn of een laptop of tablet. Het is mooi om extraatjes te scoren als je een nieuwe baan kiest. Ook reizen voor het werk is een goede keuze. We weten zeker dat je hier volop van kunt genieten. Kies slim en solliciteer verstandig. Focus op slechts een paar bedrijven en niet op tientallen.