Caravan huren: hét moment van je leven


Onderweg, vrije tijd / woensdag, juni 20th, 2018

Een caravan huren. Je denkt er misschien niet meteen aan als je mooie herinneringen wil creëren. Toch is het een van de oplossingen voor een gelukkiger leven met mooie momenten. Dat is immers waar het om gaat, mooie momenten in het leven – kort of lang.

Mooie herinneringen

Als je aan mensen vraagt: ‘Waar word jij gelukkig van?’, zullen ze hoogstwaarschijnlijk iets zeggen als: Rijkdom, beroemdheid, faam, aanzien. Maar ook iets als: Familie, vrienden, liefde, onderdak. Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? Voel je je gelukkig als je je salaris gestort krijgt? Of als je een dak boven je hoofd hebt? Als mensen op je werk aan je vragen wat ze ‘mogen’ doen, omdat jij de ‘baas’ bent? Nee. Daar gaat het niet om. Het gaat om het moment dat je met je geliefde op de bank zit, in jullie huisje, met een kopje koffie. Het gaat om het cadeautje dat je voor je moeder kan kopen van je welverdiende geld, dat je haar kan verwennen en in het zonnetje kan zetten. De kleine dingen in het leven: dát is belangrijk.

Caravan huren één van die kleine dingen

Een caravan huren kan één van die kleine dingen in het leven zijn waar je gelukkig van wordt. Waarmee je mooie herinneringen maakt. Natuurlijk is een caravan op zichzelf een enorm ding, en zul je je afvragen waar die prietpraat allemaal over gaat. Ik begreep het ook niet, tot ik het op aanraden van een vriendin toch een keer deed. ‘Je zult versteld staan,’ zei ze. Zo gezegd zo gedaan. Een caravan huren was het eerste wat ik deed op mijn eerste vrije dag van mijn vakantie van vier weken. Daar ging ik dan, met mijn kleine Fiat Panda uit 2008 én een caravan erachter. Ik nam mijn hondje mee – die mag overal mee naartoe. We trokken met z’n tweeën de wijde wereld in.

Caravan huren als een piepklein huisje

Wat mij zo gelukkig maakte in die vier weken van mijn vakantie met een caravan huren, was het minimalistische leven. Ik begreep nooit wat het inhield, tot nu. Een caravan huren maakt je bewust van wat je thuis allemaal hebt, en wat je dan allemaal niet hebt. Het was verbazingwekkend hoe verslaafd ik de eerste week was aan mijn mobiel, en hoe dat afnam naarmate de vakantie vorderde. Later leerde ik een kampvuur te maken en marshmallows te roosteren. Ik deed verstoppertje met mijn hond en maakte ellenlange wandelingen. Caravan huren: dank je wel!