Dit is waarom steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets


Onderweg / donderdag, juni 28th, 2018

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Uit cijfers van RAI Vereniging, Bovag en onderzoeksbureau GfK blijkt dan ook dat het marktaandeel van elektrische fietsen in de totale fietsmarkt een stijgende lijn vertoont. Inmiddels is maar liefst een op de drie fietsen elektrisch! Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun gewone fiets om te ruilen voor een elektrische fiets is niet vreemd wanneer je je bedenkt hoeveel voordelen een e-bike biedt. Heb jij de overstap nog niet gemaakt omdat je twijfelt of een e-bike wel bij je past? Wij zetten de belangrijkste voordelen van de elektrische fiets voor je op een rij!

Stap op je elektrische fiets: wél de lusten niet de lasten

Elektrisch fietsen wordt door velen ervaren als comfortabeler dan ‘’gewoon’’ fietsen. Dankzij de trapondersteuning die een e-bike biedt, hoef jij je namelijk minder in te spannen. Vanzelfsprekend is het daardoor gemakkelijker en sneller om lange(re) afstanden af te leggen op je elektrische fiets. Op een e-bike kun je een snelheid van tot wel 25 kilometer per uur behalen, terwijl je op een reguliere fiets tussen de 15 en 20 kilometer per uur aflegt. Kiezen voor een e-bike betekent dus dat je reistijd en energie bespaart! Zo kom je eerder aan op je plaats van bestemming, en ben je niet alleen frisser maar ook een stuk minder moe!

Een andere reden die verklaart waarom steeds meer mensen zich op een e-bike verplaatsen, is dat dit vervoermiddel ontzettend duurzaam is. Omdat je op een elektrische fiets langere afstanden kan afleggen, is het een prima alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Met name als je de uitstoot van de elektrische fiets vergelijkt met die van je auto, wordt duidelijk dat een e-bike goed is voor het milieu. Een auto stoot maar liefst 40 keer zoveel CO2 uit als een e-bike, zo berekende het Duitse ‘’Federaal Milieuagentschap’’.

Behalve het milieu profiteert ook je portemonnee van de aanschaf van een e-bike. Kosten voor buskaartjes, benzine en parkeerplekken behoren namelijk tot het verleden wanneer je besluit een e-bike te kopen. Jaarlijks kan die besparing oplopen tot in de honderden euro’s!

Ben je ervan overtuigd geraakt dat een elektrische fiets helemaal bij je past? Dan is het tijd om eens goed te kijken naar de verschillende e-bikes die er zijn. Laat je vooral ook goed adviseren vooraf, zodat je kunt gaan voor een elektrische fiets die helemaal aansluit op jouw voorkeuren.