De uitbouw van mijn eigen start-up


Op het werk / maandag, december 30th, 2019

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met een eigen start-up. Als jonge ondernemer behaalde ik veel succes met mijn eigen e-commerce bedrijven. Op een gegeven moment zijn deze bedrijven overgenomen, waardoor ik eigenlijk niet echt iets meer in handen had. Toch wilde ik graag iets doen, andere mensen helpen! Op dat moment heb ik voor mijzelf besloten om een eigen MKB-adviesbureau op te starten, om jonge ondernemers te helpen met hun startup.

De start van mijn eigen start-up

Het binnenhalen van de eerste klanten leek veel lastiger dan dit daadwerkelijk was. Doordat ik in mijn eerdere ondernemingen al over aardig wat zakelijke connecties beschikte, verliep het contact met de eerste klanten gemakkelijk. Ik begon met het advies geven aan kleinere ondernemingen in de e-commerce. Door mijn ervaring, is het mij gelukt om mijn eigen strategieën te delen met anderen. Waar ik eerst vanuit huis werkte, besloot ik toch om een eigen kantoor in te gaan richten.

Het inrichten van mijn kantoor

Tijdens de inrichting van mijn kantoor, moest ik weer even terug naar de tijd waarin ik zelf ondernemer was. Dit ben ik nu natuurlijk nog steeds, maar ik had al ee tijdje geen vast kantoor meer. Toch besloot ik om een eigen kantoor te starten, met hierin ook een vergaderruimte. Met een steekwagen haalde we de spullen op, om vervolgens het kantoor in te richten. 

 

Wel zijn er een aantal specifieke elementen die ik heb toegevoegd aan mijn kantoor. Zo heb ik naast een ergonomische bureaustoel, ook gekozen voor een bal. Dit lijkt op een soort skippybal, maar dan zonder handgrepen. Door op deze bal te zitten, zul je zelf erop geattendeerd worden om een juiste houding aan te houden. Hierdoor heb ik nooit last van mijn rug!

 

Verder heb ik met een steekwagen nog verschillende meubels over kunnen zetten. Een steekwagen is dan toch wel handig als je verschillende spullen over wilt brengen. Echte aanrader dus!

Het maken van nieuwe stappen

In 2020 heb ik al verschillende doelstellingen voor mezelf opgesteld, om ook zelf te kunnen groeien. Zo zou ik graag zien dat ik met mijn klanten grote stappen weet te maken in de e-commerce, om vervolgens meerdere doelen te behalen. Deze tijd van het jaar is het dus een mooie tijd om de plannen voor in 2020. Zo heb ik voor mijzelf een doel opgesteld om verschillende werknemers te contracteren, om uiteindelijk verschillende MKB-bedrijven op te stellen!