Dit is alles wat je moet weten over de misselijkheid die je door een zwangerschap kunt ervaren


Met de kids / maandag, november 28th, 2022

Wanneer jij zwanger bent is de kans groot dat je een scherpe reukzin hebt en vlagen van misselijkheid ervaart. Dit zijn vaak de eerste tekenen van dat de baby onderweg is. Ondanks dat de misselijkheid bij een zwangerschap heel normaal is, betekent dit niet dat het fijn is om te ervaren. Vandaar dat er producten zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je hier minder last van hebt. Wat voor producten dit precies zijn, kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

Wat kun je qua misselijkheid van een zwangerschap verwachten?

Als jij zwanger bent, kun je een aantal symptomen hebben waar je last van zult krijgen. Niet iedereen ervaart alle symptomen van de zwangerschap en per vrouw verschilt het ook hoe het wordt ervaren. Wel is de kans tussen de 50 en 80 procent dat je een zekere mate van misselijkheid zult meekrijgen. Over het algemeen is het zo dat de klachten beginnen na ongeveer vijf weken van de zwangerschap. Als je er last van gaat krijgen, is het bij de meeste mensen in ieder geval voor de negende week. Toch komt het ook voor dat vrouwen deze klachten blijven behouden. Als je hier last van hebt, is het verstandig om Vitakruid te nemen. 

Wat kun je doen om de misselijkheid tegen te gaan?

Om ervoor te zorgen dat jij zo comfortabel mogelijk je dag doorkomt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de klachten tegen te gaan. Je kunt gebruikmaken van medicatie die je normaal gebruikt, bijvoorbeeld paracetamol. Wanneer je echt veel last hebt van de klachten is dit echter lang niet altijd voldoende. In dit geval is het soms beter om voor vitakruid te kiezen. Dit is medicatie die speciaal is ontworpen om deze klachten tegen te gaan. Naast medicatie is het ook mogelijk om een aantal andere dingen te doen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je genoeg water drinkt en kleinere maaltijden eet. Het is niet de bedoeling dat je minder gaat eten, maar vooral dat je het beter verdeelt over de dag. Ook is er gebleken dat het drinken van thee met verse gember goed is voor tijdens de zwangerschap. Gember staat er om bekend dat het misselijkheid vermindert en ook citroen heeft een remmend effect. Daarnaast kun je ervoor kiezen om extra vitamine B6 in te nemen. Je kunt deze vitamine verkrijgen door onder andere zonnebloempitten, vis en zilvervlies rijst te eten.