Een digitale kaart van je huis? Die kan hiervoor erg handig zijn!


Bij je thuis, Feiten, Met de kids, Met vrienden, vrije tijd / dinsdag, maart 16th, 2021

Een digitale kaart van je huis heb je om meerdere redenen nodig. Wanneer je een eigen huis hebt, is het van belang dat je kijkt waar de erfgrens ligt. De erfgrens is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld het huis wilt verbouwen. Het is dan niet de bedoeling dat je over de erfgrens heen bouwt. Als je toch over de erfgrens bouwt, kan het zijn dat je een boete krijgt. Daarnaast kan het in de toekomst wanneer je huis wilt gaan verkopen problemen opleveren. Een digitale kaart kan jou helpen om te kijken waar de erfgrens nou precies zit. Hierdoor kun je gemakkelijk je huis verbouwen zonder over de erfgrens te gaan.

Waar de erfgrens van jouw huis ligt

Als je van plan bent om je huis te verbouwen of een aanbouw te bouwen, is het handig dat je weet waar de erfgrens ligt. Wanneer je over de erfgrens bouwt, kan het voorkomen dat je een hoge boete kunt ontvangen. Het is namelijk belangrijk dat je niet over de erfgrens bouwt. Ook kan het veel problemen verzorgen wanneer je het huis wilt gaan verkopen. De kopers moeten dan namelijk de aanbouw een stuk afbreken zodat het op het eigen erf staat. Om te kunnen zien waar de erfgrens ligt, kan je kijken naar de digitale kadastrale kaart. Deze kaart geeft precies aan waar de erfgrens ligt. Hierdoor heb je geen problemen wanneer je een aanbouw wilt plaatsen. De berekening kun je doorgeven aan de bouwvakkers. De bouwvakkers zorgen ervoor dat de aanbouw niet over de erfgrens wordt gebouwd.

Je huis verkopen

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan is het van groot belang dat je alles goed regelt. Als je het niet goed hebt geregeld, kan het zijn dat dit problemen kan veroorzaken. Als verkoper van het huis wil je dit natuurlijk niet hebben en daarom is het van belang om te kijken naar de kadasterdata. Op de kadasterdata staan alle belangrijke informatie die je moet weten wanneer je het huis wilt verkopen. Ook staat er ook hoeveel het huis ongeveer kost. De gemeente rekent namelijk na een tijd weer hoeveel het huis waard is. Wanneer je het huis gaat verkopen, is het dus altijd van belang om te kijken naar het kadasterdata.

Je huis makkelijk en snel verkopen

Doordat je via de kadasterdata kijkt naar de realistische prijs, zal je je huis snel verkopen. Veel mensen zijn namelijk op zoek naar een huis waar ze kunnen wonen. Ook is het op de woningmarkt zo minimaal dat er bijna geen mooie woonplekken over zijn. Tijdens het verkopen van je huis, is het belangrijk dat je alles goed geregeld hebt. Zorg ervoor dat je de kadasterdata hebt uitgeprint en klaar hebt liggen. Hier staat namelijk de belangrijkste informatie op van het huis. Wanneer je het huis hebt verkocht, is de kadasterdata niet meer van belang voor jou. Je kunt de papieren doorgeven aan de volgende bewoner. De volgende bewoner heeft de papieren weer nodig wanneer diegene het huis wilt gaan kopen. Als je de papieren kwijt bent, maakt opzich niet uit.