Een vloer voor iedereen


Bij je thuis / maandag, augustus 16th, 2021

Iedereen heeft natuurlijk een vloer nodig. Niet iedere woning komt met een vloer. Vaak moet je hem zelf erin leggen en anders is de kans klein dat de vloer van je nieuwe woning meteen helemaal naar jouw smaak is. Tijd dus om te gaan kijken wat voor opties er nog meer zijn. In deze blog vertel ik je wat je opties allemaal zijn en hoe dat het uiterlijk van je interieur beïnvloedt. Lees je mee?

Zo gestort, klaar voor gebruik

Een vloer kan niet zomaar gelegd worden, er moet meestal eerst een onderlaag gestort worden. Vaak doen we dit in de vorm van beton. Daarbovenop kan dan de nieuwe vloer, zo voorkom je dat de boel verzakt. Maar tegenwoordig houdt met het ook al snel bij die betonvloer. Dat geeft je huis iets industrieels.

Tegeltjes hier en daar

Als je liever voor aparte vloerdelen gaat of een vloer bovenop de betonvloer, ga dan voor tegels. De meeste mensen hebben die in de badkamer of de keuken maar je kan ze ook door het hele huis laten leggen. In het zuiden van Europa is dit heel normaal. Daarnaast zorgt het voor een stoer uiterlijk en het is makkelijk te onderhouden.  De keuze wat betreft tegels is enorm dus je kan hier ook per ruimte mee variëren.

Houterige vloer

Liever iets warmers? Ga dan voor hout. Houten vloeren zijn al sinds jaar en dag populair. Het geeft je huis iets warms en gezelligs. Of het nu echt hout is of laminaat, dat laatste is tegenwoordig nauwelijks van echt te onderscheiden, het verandert in één keer de hele sfeer van je huis. Maar echte houten planken vragen wel meer onderhoud. Zo kan het uitzetten en krimpen en moet er weleens een latje vervangen worden.

Lekker warm aan de voeten

Voor de bovenverdieping is tapijt het prettigst. Zo heb je lekker warme voeten als je uit bed stapt. Maar ga dan niet voor een rol tapijt, kies voor de tapijttegel. Zo kan je alles simpel leggen en het is heel makkelijk schoon te houden, daarnaast kan je restpartij tapijttegels makkelijk vervangen als er een exemplaar beschadigt is geraakt. Net zoals met stenen tegels kan je ook met tapijttegels patroontjes maken, zo is ieder tapijt uniek omdat jij het zelf helemaal voor het zeggen hebt. Tapijt geeft de ruimte iets warms, en dat wil je toch in huis. Zo wordt het een huis waar je graag wilt wonen en waar je je vooral welkom voelt.