Hoe doorloop je het beste de Efteling?


Feiten / vrijdag, november 16th, 2018

Iedereen kent het wel. Het is eindelijk zover, het dagje Efteling is hier. Iedereen is razend enthousiast en wil zo snel mogelijk naar zijn of haar favoriete attractie. Maar hoe zorg je dat jullie lijstje zo snel mogelijk kan afwerken? En hoe ontwijk je de gevreesde wachtrijen? In dit artikel lees je alles over hoe je het beste een dagje Efteling kunt doorkomen.

Maak een plan!

Als je de Efteling binnenkomt, wil je zo snel mogelijk de attracties opzoeken. Zorg dat je vooraf al weet waar je per se in wil, waar je als het kan in wil en waar je niet in wil. Stippel vooraf een route uit op de plattegrond, zodat je gelijk uit de startblokken kan schieten. Je kunt ook vooraf op internet kijken naar toegangskaarten voor de Efteling, vaak kun je ook met korting naar de Efteling, als je even zoekt op korting Efteling krijg je genoeg opties te zien.

Volg niet de meute

De meeste mensen volgen een vaste voor de hand liggende route als ze naar de Efteling gaan. Volg deze mensen niet! Je wil de grote meute zo snel mogelijk achter je laten. Het is dus een goed idee om je route aan de andere kant van het park te beginnen. Steek meteen door het hele park heen en loop dan de hele dag voor het grote publiek uit.

Ontwijk wachtrijen voor de topattracties

In de Efteling verlies je de meeste tijd in de wachtrijen voor de populairste attracties. Hier kun je vaak uren op een dag aan kwijt raken. Hoe kun je deze wachtrijen het beste ontwijken? Bezoek deze attracties nooit in de piekuren. Je moet juist de daluren zien te vinden. De beste tijden om topattracties te bezoeken zijn de vroege uurtjes, lunchtijd en de namiddag. Als je op tijd het park binnen bent, kun je de grote attracties bezoeken voordat er tijd is om een rij te vormen. Lunchtijd spreekt voor zich. Als mensen aan het eten zijn, staan ze niet in de rij. Ten slotte verlaten de eerste gasten in de namiddag de Efteling. De rijen zullen dus korter worden hoe dichter je bij sluitingstijd komt.

Helemaal klaar voor de topdag!

Met deze tips ben je helemaal klaar voor je topdag in de Efteling. Maak een plan, volg niet de meute en ontwijk de wachtrijen en je zult een onvergetelijke dag hebben in het mooiste pretpark van Nederland.