Een nieuwe badkamer uitzoeken. Waar let je op?


Bij je thuis / donderdag, november 29th, 2018

Ein-de-lijk heb je genoeg gespaard om je badkamer eens flink aan te pakken. Maar dan. Dan moeten er spullen worden uitgezocht. Van tegels, spiegels en sanitair tot de douchegoot aan toe. Want als je het dan goed doet, dan ga je natuurlijk nooit meer met je blote voeten op een doucheputje staan. Maar waar let je nu eigenlijk op als je gaat shoppen voor je badkamer? Kan je dat zelf wel even regelen? Heb je daar hulp bij nodig? Kan je de badkamer zelf helemaal opnieuw inrichten? Veel kan je waarschijnlijk wel zelf, bij andere dingen heb je hulp nodig.
Douchegoot

Wat kan je zelf?

Je kunt sowieso zelf de sfeer van je nieuwe badkamer bepalen. De kleuren, de accessoires en de layout. Wil je alle onderdelen op andere plekken plaatsen? Wil je een deel van een slaapkamer erbij betrekken? Dat zijn dingen die je van te voren zelf kunt bepalen. Het is en blijft belangrijk dat je je budget goed in de gaten houdt. Voor je het weet zit je met een badkamer die voor de helft af is, omdat je spaargeld er al door is. Vergeet ook niet dat kleine tegeltjes meer onderhoud vergen dan grote tegels. Ze zijn een stuk lastiger schoon te maken.

Wat MOET je laten doen?

Wanneer je hebt besloten dat je badkamer uitgebreid moet worden door een muur door te breken, is het van belang dat je een professional laat checken of het hier niet per ongeluk om een draagmuur gaat. Ook als je de douche, het bad, het toilet en de wastafel allemaal op andere plekken wilt, is het verstandig om een professional in te schakelen. Deze kan ervoor zorgen dat het water en de elektriciteit op de goede manier opnieuw worden aangelegd. Dat voorkomt heel veel ellende. Tegelen kan je misschien zelf, maar ook daar kun je soms wat hulp gebruiken.

Zo’n verbouwing is niet 1-2-3 klaar

Het kan dus zomaar zijn dat je voor een bepaalde tijd niet in je eigen huis kunt douchen. Het is dan fijn als je ruim van te voren met buren of vrienden afspreekt dat je daar terecht kunt. Zorg ook dat je buren of vrienden weten hoe lang jij ongeveer gebruik wilt gaan maken van hun badkamer. Je hoeft hier vast niet voor te betalen, maar iedere week een bloemetje of een andere attentie wordt vast erg op prijs gesteld. Denk goed na over wat jij in dat geval zou willen.