Handtassen onderhouden: waar moet je op letten?


Feiten / donderdag, juli 5th, 2018

We hebben er allemaal minstens één: een favoriete handtas. Handtassen worden door veel mensen gebruikt en iedere vrouw heeft er wel eentje in de kast liggen. En vaak genoeg is er één handtas die elke dag gebruikt wordt, omdat deze zo fijn is. Het nadeel hiervan is dat je handtas na een tijdje versleten is en er erg gebruikt uit ziet. Maak je maar geen zorgen, want in deze blog vertellen we je precies hoe je jouw handtassen weer opknapt zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Eerste stap: handtassen schoonmaken

De eerste stap om jouw handtassen nieuw leven in te blazen is het grondig schoonmaken. Begin door je handtassen uit te zuigen met de stofzuiger. Let er hierbij wel op dat je de stofzuiger niet op de hardste stand zet, anders neem je het risico dat je de voering van je handtas kapot trekt. Vervolgens pak je een microvezel doekje en maak je die vochtig. Hiermee ga je de binnenkant van je handtassen boenen. Ook hier zijn er twee dingen waar op je moet letten: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en maak het doekje niet te nat, anders duurt het uren voordat de binnenkant is opgedroogd. Schoonmaakmiddelen die je wel makkelijk kunt gebruiken zijn allesreiniger, groene zeep, afwasmiddel of schoonmaakazijn. Als je de binnenkant van je handtas hebt schoongemaakt ga je aan de slag met de buitenkant!

Tweede stap: materiaal behandelen

Als het tijd is om de buitenkant van je handtassen onder handen te nemen is het goed om eerst even je schoonmaakmiddelen te checken. Het kan zo zijn dat de schoonmaakmiddelen die je gebruikt niet goed reageren op het materiaal en lelijke plekken en vlekken achterlaten. Doe daarom altijd een beetje van het schoonmaakmiddel dat je van plan bent te gebruiken op een plek die niet zo opvalt, bijvoorbeeld op de onderkant of de binnenkant. Als het materiaal en het schoonmaakmiddel goed op elkaar reageren is het de kunst om nauwkeurig te volgen wat de aanwijzingen zijn op het schoonmaakmiddel. Als je dit nauw volgt, blijf je achter met een blinkende handtas die eruit ziet als nieuw!

Nog een paar tips

Het is wel zo handig om de handtas goed te laten opdrogen als je hem hebt schoongemaakt. Als je de buitenkant hebt behandeld met schoonmaakmiddel is het beter om de tas te laten drogen op een paar kranten, om te voorkomen dat er vlekken op de vloerbedekking komen.