Jezelf tegen de zon beschermen


Feiten / maandag, maart 2nd, 2020

Met dit gure weer denk je waarschijnlijk vol verlangen aan de zomer, wanneer je hopelijk kunt genieten van een warm zonnetje. Het liefst lig je dan misschien de hele dag op het strand, uit te rusten van een jaar hard werken. Ook andere activiteiten zijn vaak een stuk leuker wanneer het zonnetje goed schijnt. Denk aan wandelen, sporten, een stukje fietsen of alle andere dingen die je in de winter liever niet doet. Toch kan de zon ook gevaarlijk zijn voor ons. Te lang in de zon liggen kan ervoor zorgen dat je verbrandt, en dat is natuurlijk een vreselijk gevoel. Ook op lange termijn kan de zon veel schade toebrengen. De kans op huidkanker is een stuk groter, en ook hoofdpijn van fel zonlicht komt vaak voor. Gelukkig kan je een aantal maatregelen treffen om jezelf zo veel mogelijk te beschermen.

Zoek ook de schaduw op

Het kan verleidelijk zijn om de hele dag in de zon te liggen, maar dat is niet zonder gevaren. Zo rond het middaguur is de invloed van de zon over het algemeen het sterkst. Als het echt warm is dan doe je er goed aan om rond die tijd toch eventjes de schaduw op te zoeken. Uiteraard wil je niet de hele tijd in de schaduw liggen, dus het is prima om schaduw en zon af te wisselen. Neem een parasol of een tentje mee voor op het strand zodat je in ieder geval de mogelijkheid hebt om in de schaduw te liggen.

Gebruik zonnebrand

Zonnebrandcrème is het belangrijkste middel om kwalen door overmatige invloed van de zon tegen te gaan. Er zijn veel verschillende soorten zonnebrand, en iedere huid reageert weer anders op bepaalde crèmes. Je kan zelf aan de hand van het pigment van jouw huid misschien wel inschatten wat voor sterkte jij nodig hebt. Hoe lichter de huid, hoe sneller je in de regel verbrandt. Denk eraan dat je alle blote huid insmeert met crème, dus schaam je niet om aan iemand te vragen of hij of zij jouw rug wilt insmeren. Als jij lang in de zon ligt dan wil je regelmatig opnieuw zonnebrand aanbrengen. Denk aan eens in de paar uur.

Draag een zonnebril

Ook jouw ogen kunnen niet zo goed tegen heel fel licht. En het licht van de zon is eigenlijk feller dan wat dan ook. Je kan hoofdpijn krijgen, of in het algemeen last van de zon als je geen bescherming draagt. Koop daarom een boel verschillende goedkope zonnebrillen heren of dames bij Sunnyglasses.com. Zo zit je nooit zonder!