Nieuwe voordeur kopen? Houd hier rekening mee


Bij je thuis / zaterdag, september 3rd, 2022

Een nieuwe voordeur koop je niet zomaar, laat staan dat je weet waar je op moet letten als je een deur gaat uitkiezen. Daarom hebben we besloten om je op weg te helpen en een aantal belangrijke tips voor je te verzamelen, zodat jij straks de juiste aankoop doet. 

Houten of aluminium voordeur?

De eerste tip is om even stil te staan bij het materiaal waarvan de nieuwe voordeur is gemaakt. In principe heb je twee keuzes. Houten of aluminium voordeuren. 

Houten voordeuren hebben een natuurlijke uitstraling en zijn qua aanschafprijs een stuk betaalbaarder dan aluminium voordeuren. Aan de andere kant heeft hout regelmatig onderhoud nodig. Een verfbeurt eens in de pak hem beet vijf jaar is echt nodig om het hout te beschermen tegen de weersinvloeden. Laat je het onderhoud achterwege? Dan kan er op den duur houtrot ontstaan, waardoor je de deur zult moeten vervangen.

Aluminium voordeuren zijn daarentegen onderhoudsvrij maar ook een stuk duurder. Voor een houten voordeur betaal je ongeveer € 1.500,- inclusief sloten. Voor een aluminium voordeur van hoge kwaliteit moet je rekening houden met zo’n  € 3.000,- tot € 5.000,-. Een wezenlijk verschil dus. 

Maar een aluminium voordeur heeft als voordeel dat ze niet kromtrekken en dat ze beter tocht buiten de deur houden dan bij houten deuren het geval is. Ga voor jezelf dus na welke voordelen je het belangrijkste vindt en baseert daar vervolgens je keuze op om voor een houten of aluminium voordeur te kiezen.

De sloten

Een belangrijk onderdeel van je nieuwe voordeur zijn de sloten. Over het algemeen zijn de sloten die standaard worden meegeleverd bij een nieuwe voordeur niet de beste die je kunt krijgen. Dus ons advies is daarom om altijd voor sloten te kiezen die SKG 3 sterren zijn gekeurd. Deze sloten zijn relatief lastig open te breken, waardoor inbrekers er vaak voor kiezen om elders hun geluk te zoeken.

Wel of geen ramen

Voordeuren zijn leverbaar zonder of met ramen. Daarnaast heb je ook nog allerlei keuze in de vormen van de ramen en de hoeveelheid ramen die in de voordeur zijn verwerkt. Ons advies is om altijd voor een voordeur te kiezen waarin minimaal één raam in zit. Anders wordt je hal wel erg donker. Aan de andere kant is een deur waar heel veel glas in zit ook niet ideaal, omdat er dan veel warmte door naar binnen kan komen als de zon door het glas naar binnen schijnt. 

Voordeur en garagedeur op elkaar afstemmen

Heb je een garagedeur? Dan is het mooi als de nieuwe voordeur aansluit op de uitstraling van de garagedeur. Sommige merken, zoals Hörmann, spelen hierop in met een productlijn deuren die perfect bij de garagedeur passen. Ga naar een garagedeur specialist om het aanbod te ontdekken.

Zet alles op een rijtje

Als je de bovenstaande punten voor jezelf heb doorgenomen en keuzes hebt gemaakt is het aan te raden om alle aspecten voor jezelf op een rijtje te zetten zodat je weet waar je nieuwe voordeur aan moet voldoen en of je voor een houten of aluminium voordeur kiest, succes met kiezen!