Webwinkel keurmerk voor online ondernemers


Op het werk / dinsdag, februari 13th, 2018

Webwinkel keurmerk wat is het en waarom is het nodig?

Het hebben van een keurmerk op je website straalt vertrouwen uit. Er zijn steeds meer online winkels te vinden en voor de consument wordt het hierdoor lastig. Je wilt weten waar je geld in steekt en dan zorgt bij velen voor terughoudendheid.  Een webwinkel keurmerk op je website neemt die zorgen weg! Het gevolg is dan ook dat er veel mensen tot kopen over zullen gaan. Ben jij benieuwd hoe je aan zo een webwinkel keurmerk kunt komen? Lees dan vooral even verder. In deze blog lees je alles wat je er over moet weten!

Waar kan in een webwinkel keurmerk vandaan halen?

Online kun je voor jouw webshop een soort abonnement nemen op een webwinkel keurmerk. Hier betaal je maandelijks een bepaald bedrag voor. Er zijn verschillende aanbiedingen voor een webwinkel keurmerk. Welke het best bij jouw webshop(s) past ligt aan de grootte van het bedrijf. voor het bedrag dat je betaalt krijg je naast het keurmerk op je website ook online betaalmogelijkheden als IDEAL en reviews. En natuurlijk krijg je met een webwinkel keurmerk ook meer orders! Je zal dit meteen gaan merken. Het is dus niet een soort recensent die bepaalt of je webwinkel goed genoeg is.

Een webwinkel keurmerk is niet alles

We willen niet zeggen dat een webwinkel keurmerk alles is. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat mensen überhaupt op je webshop terecht komen. Dat betekent dus dat je een goede marketing strategie nodig hebt! Een winkel die je kunt bezoeken moet ook zorgen voor een goede presentatie. Als je een webshop hebt, moet je er dus voor zorgen dat alles op je webshop mooi staat. Denk bijvoorbeeld aan een goed ingerichte (en goed werkende) website. Ook je social media kanalen moeten regelmatig bijgehouden worden, zo zorg je voor interactie met potentiele klanten. Kortom, zorg er dus voor dat je gehele presentatie op het internet klopt. Reageer op een begripvolle manier op klachten en bedank mensen voor complimenten.

Meteen aan de slag!

Er is eigenlijk geen enkele reden te bedenken om geen keurmerk te nemen. Er zitten alleen maar voordelen voor jou als  webshop beheerder aan. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd dan is het wellicht verstandig om nog even te informeren. Dit kun je het allerbeste doen bij de website van een webwinkel keurmerk! Dat is handig, want dan kun je meteen aan de slag!