Zo creëer jij je eigen thuiswerkplek!


Op het werk / zondag, mei 16th, 2021

Werk je veel thuis en heb je een eigen thuiswerkplek ingericht? Dan is het slim om te kijken wat je allemaal nodig hebt of wat je kan vervangen/verbeteren. Het is namelijk belangrijk dat je een goede thuiswerkplek hebt om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Een goed thuiswerkplek is gebonden aan een goede ruimte. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het creëren van je optimale thuiswerkplek!

Kies een licht ruimte

Een lichte ruimte is essentieel als je een thuiswerkplek gaat inrichten. Met natuurlijk daglicht ben je veel langer productief en zal je veel alerter zijn tijdens het werken. Je kan dit deel opvangen door kunstlicht maar wanneer je de mogelijkheid hebt tot daglicht (veel ramen) dan is het slim om hieraan de voorkeur te geven. Daarnaast maakt een lichte ruimte ook veel meer een ruimtelijke indruk en gevoel. Dit is belangrijk, zeker wanneer je een groot deel van de dag in deze ruimte zit.

Juiste houding

Een juist houding is misschien wel het belangrijkste. Je wilt namelijk niet dat je aan het eind van de week met een kromme rug loopt. Dit voorkom je door een ergonomische werkplek te creëren. Een goede bureaustoel en een goed bureau zorgen ervoor dat je netjes zit. Overweeg daarnaast om een sta-bureau te kopen waardoor je kan afwisselen tussen zitten en staan. Dit helpt voornamelijk wanneer je langere tijd aan je werk zit achter je bureau.

Investeer in goede apparatuur

Je wilt tijdens je werk niet hebben dat je laptop crasht en dat je opeens alles kwijt bent. Overweeg dus om bijvoorbeeld een Macbook aan te schaffen. Heb je een Macbook maar is door het verhuizen of inrichten van je werkplek het scherm kapot gegaan? Je Macbook scherm vervangen kan erg gemakkelijk waardoor je snel weer aan de slag kan en niet te lang zonder Macbook zit.

Een goede planning

Een goede planning is erg slim wanneer je thuis aan het werk bent. Zorg ervoor dat je de dag begint met de belangrijkste dingen. Aan het begin van je werkdag zal je merken dat je het meest productief bent. Vervolgens is het belangrijk om een goede planning te hebben zodat je effectief en productief blijft. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een planning waarbij je werk en ontspanning afwisselt. Het is daarnaast belangrijk om tijdens het werk af en toe een rondje te lopen.