Afvalcontainers


Bij je thuis / dinsdag, mei 18th, 2021

Een afvalcontainer wordt meestal gemaakt van metaal of kunststof en wordt gebruikt voor het tijdelijk opslaan van afval. Sommige veelgebruikte bijnamen zijn; vuilnisbak en container. Een afvalcontainer kan worden gebruikt om allerlei vaste & vloeibare afvalproducten op te slaan zoals vet, olie, water of andere vaste afvalproducten. De container kan ook radioactieve afvalproducten en chemicaliën opslaan, dit ligt aan het soort container dat er wordt gebruikt. De standaard container die bij de bakker om de hoek staat is niet geschikt voor chemicaliën, maar wel voor deeg dat over de datum is en standaard bedrijfsafval. Kortom, je kunt de afval vereisten van je bedrijf afstemmen op het soort afval dat er geproduceerd wordt.

Soorten en maten

Afvalcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze bijna overal geplaatst kunnen worden. Een afvalcontainer kan rechtop of rond worden gemaakt, volgens de juiste wetgeving. Sommige afvalcontainers zijn bedoeld om op zichzelf te staan, maar de meeste gebruiken wielen voor eenvoudig transport. Een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van een afvalcontainer is het bepalen van het volume dat nodig is om afval op te slaan. Een gemiddelde capaciteit is ongeveer 250 liter voor huishoudelijk afval. Er zijn veel beschikbare opties, waaronder stortplaatsen en faciliteiten die compacterende of speciale bakken maken. Deze zijn vaak duurder dan de standaard afval containers. McDonalds gebruikt bijvoorbeeld vaak een afvalbak die het afval compacter maakt. Mocht je niet aan de aanschafprijs willen hangen, is een container huren ook goed mogelijk bij sommige bedrijven.  In bijvoorbeeld het VK zijn alle industriële bedrijven wettelijk verplicht om een goedgekeurd gecentraliseerd afvoersysteem te hebben. Bijvoorbeeld: een groene container betekent dat het biologisch afbreekbaar is en geen milieu- of gezondheidsrisico's vormt.

Passend bij omgeving

De meerderheid van afvalcontainers zijn verkrijgbaar in standaardkleuren. Sommige bedrijven vereisen aangepaste bakken, die gekleurd zijn om afvalbakken van lokale gebieden te matchen. In sommige openbare ruimtes zijn er ook speciale afvalbakken voor bepaalde gebieden. Deze kunnen meer dan één type afvalproduct bevatten, dus kan handiger zijn dan afzonderlijke gebieden voor kunststoffen, blikjes en papier. De kleur die matched met de omgeving zorgt voor minder zicht vervuiling dan grote zwarte bakken midden in je gezichtsveld. Eén gebied waar afvalcontainers bijzonder nuttig zijn, is in huis. Huishoudelijke artikelen kunnen zonder veel schade in deze worden gegooid, omdat ze vaak glas en metaal bevatten. Ze zijn echter niet aan te raden voor zure afval of sterk ontvlambare stoffen, omdat ze kunnen exploderen als ze in contact met hen komen.