3 tips voor het genieten van je zakenreis!


Feiten / maandag, juni 18th, 2018

Hiep hoi, een zakenreis!

Ken jij mensen die zo reageren? En toch kan met een kleine inspanning zelfs de saaiste zakenreis een spannend avontuur worden. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Ga in je vrije tijd gewoon eens lekker rondkijken. Er zijn vast leuke mannen zaken, waar je je goed zal vermaken. Dus pimp je business trip! Hoe?

 

Plak er een paar dagen vakantie aan vast

Ga met je zakenrelaties eens iets anders doen in hun stad. Je toont interesse, leert ze beter kennen en je sluit bovendien betere deals. Een paar dagen langer blijven is vaak voordeliger. Er zijn vliegmaatschappijen die hun vluchten goedkoper maken voor passagiers die de zaterdagnacht blijven hangen en overnachten in de stad. Er zijn vast wel mannen zaken op jouw bestemming die prima bij jouw interesses en hobby’s aansluiten. Bezoek die whiskey brouwerij in Edinburgh een sauna in Oslo of ga mountainbiken in Oostenrijk of Zwitserland. Avontuurlijk reizen is een van de traveltrends van 2018.

Neem je sportspullen mee

Je bent de hele dag druk bezig met allerlei zakelijke beslommeringen. Door te sporten, maak je je hoofd weer helemaal leeg. En of je nu ’s ochtends even gaat hardlopen of voor het slapen gaan nog een half uurtje zwemt, maakt niet uit. Je stapt de volgende dag fitter en alerter uit bed. Samen sporten met je zakenrelaties is ook een heel goede mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Je weet namelijk ook wel dat de echte deals vaak worden voorbereid of afgesloten in de uren na het werk.

 

Vermijd marathonsessies

Met het idee van efficiƫntie in je achterhoofd, prop je alle vergaderingen op een dag. Fout! De efficiƫntie neemt na een aantal uur af. Verspreidt het over twee dagen en ga tussendoor even wat anders doen. Een leuk museum, een pub of biergarten, rondslenteren op de markt; het breekt de stress en geeft je nieuwe energie. Een bezoek aan een wellness resort is ook een van de traveltrends van 2018.

En nog even dit

Je bent niet de hele dag aan het werk. Er zijn dus ook momenten dat je dus even geen zakelijke mails en telefoontjes beantwoord. Ook al voel je jezelf heel belangrijk, klap je laptop toch maar even dicht en zet je iPhone uit. Er is ook een tijd om van het leven te genieten.

Met een beetje creativiteit maak je van je zakenreis een spannende gebeurtenis. Je werkgever zal ook inzien dat die paar dagen extra voor jouw werkprestaties bevorderend werken. Maak er een win-win situatie van.

Hiep hoi, een zakenreis!