Bamboe sokken? Jazeker!


Bij je thuis, Feiten / woensdag, november 10th, 2021

Zweetvoeten zijn naar.

Ik denk; ik zeg het maar gewoon. Dan is het er ook uit, toch? Zweetvoeten zijn gewoon erg naar. Of je er nu last van hebt om een of andere medische reden of door ongeluk met genen, het is niet iets wat je vreselijk in de weg zit, maar het is ook niet fijn. Waren er maar sokken die dit probleem een beetje verhielpen. Een soort deodorant, maar dan voor je voeten. Gelukkig bestaan er bamboe sokken. Ja, je leest het goed, maak je geen zorgen! De beste sokken tegen zweetvoeten; bamboe sokken. Van Bamboosa.

Waarom bamboe?

Bamboosa is een kledingmerk dat allerlei onderkleding maakt, en allemaal van bamboe. De bedrijfsfilosofie van Bamboosa en andere merken die bamboe kleding produceren is simpel: ze willen kleding maken die net zo comfortabel is als de katoenen kleding die je gewend bent -misschien nog wel comfortabeler- en dan ook nog eens kleding die veel duurzamer wordt geproduceerd en geteeld. En dan kom je dus uit bij bamboe als grondstof. Het eerste, meest duidelijke voordeel aan bamboe gebruiken voor kledingproductie, is dat de bamboeplant na het oogsten kan blijven staan. De plant groeit namelijk terug en kan dus geoogst blijven worden. Dit kost dus meteen al minder land om grondstof op te verbouwen. De katoenplant sterft namelijk af als je oogst. Dit maakt de bamboeplant dus direct duurzamer om kleding van te maken.

Het werkt echt

Maar, vraag je je nu af, is het dan ook fijne kleding? Gelukkig is het antwoord daarop ook ja! Zowel de sokken als de onderbroeken -die zijn er ook- die worden gemaakt van bamboe zijn zacht, comfortabel en precies elastisch genoeg. En het belangrijkste aan de sokken: ze hebben een anti-transpirante werking die zweetvoeten tegengaat. Met het dragen van deze sokken wordt een nare irritatie dus niet meer dan iets waar je speciale sokken voor koopt en wat vervolgens (bijna) helemaal verdwijnt.

Mocht je dus je toch wel echt zijn gaan irriteren aan je zweetvoeten -zelfs al is het alleen bij het sporten- dan is het waarschijnlijk een goed idee om toch eens sokken van bamboe te proberen. Het klinkt gek, dat geef ik toe, maar de comfortabele sokken met anti-transpirant werking zijn echt de moeite en de leap of faith waard. En daarbij zijn de sokken (en onderbroeken) van Bamboosa en andere kledingmerken die bamboe als grondstof gebruiken dus ook nog eens hartstikke duurzaam. Best een keer proberen, toch?