Beleef memorabele momenten in je leven in het prachtige Nieuw Zeeland


Feiten / vrijdag, maart 8th, 2019

Memoriale.nl is je favoriete blogsite voor de mooie momenten in het leven. Hier lees je hoe je nog meer van deze momenten kunt beleven. Vakanties zijn voor het merendeel van de mensen gedenkwaardige momenten. Momenten waar je met plezier op terug kan kijken. Echter, de ene vakantie is de andere niet. Vandaag bespreken we het prachtige Nieuw Zeeland. Na het lezen van deze blog zal Nieuw Zeeland gegarandeerd bovenaan je bucketlist komen te staan. Want memorable momenten die ga je in Nieuw Zeeland absoluut beleven.

Een prachtig diverse natuur

Nieuw Zeeland is een prachtig natuurgebied dat van alle markten thuis is. Het land bestaat uit twee eilanden. Hierdoor is land onderhevig aan diverse weersomstandigheden. Deze weersomstandigheden hebben uiteraard een grote rol in de diversiteit aan flora en fauna. In het noorden van Nieuw Zeeland vind je bijvoorbeeld regenwouden, vulkanen en actieve geisers. Daarentegen, vind je in het zuiden van Nieuw Zeeland gebergtes, goudgele stranden, gletsjers en rivieren. En dan is dit nog maar een grove schets van de prachtige natuurverschijnselen die je in Nieuw Zeeland kan aantreffen. Zo een hoge mate van diversiteit op een relatief klein oppervlak maakt Nieuw Zeeland dé plek voor het beleven van mooie momenten.

Altijd al een roadtrip willen maken?

Ook voor het maken van een roadtrip ben je in Nieuw Zeeland aan het juiste adres. Let wel op in Nieuw Zeeland rijden ze aan de andere kant. Dit kan even wennen zijn maar daar staat tegenover dat het lekker rustig op de weg is. Tijd genoeg dus om je aan te passen. Je kan er heerlijk kilometers vreten door de mooiste natuurgebieden. Daarnaast zijn er ook voldoende stops onderweg die de moeite waard zijn. Een geslaagde roadtrip ligt in Nieuw Zeeland binnen handbereik.   

Kom in aanraking met de historische Maori cultuur

Nieuw Zeeland beschikt niet alleen over rijke natuurgebieden maar ook een rijke cultuur. Tijdens je reis zul je ongetwijfeld in aanraking komen met de Maori’s. Dit zijn de eerste bewoners van Nieuw Zeeland. Wat het zo interessant maakt de Maori’s te ontmoeten is dat er nog hele stammen volgens de traditionele cultuur leven in dit graag met je willen delen. Eet traditionele gerechten en proef letterlijk de cultuur. Veel traditionele gerechten worden ondergronds bereid. De Maori’s die meer aan de kust bivakkeerden staan er om bekend dat ze de Groenlipmossel vaak nuttigden als voedsel. Wat hier zo bijzonder aan is, is dat deze mossel rijk is aan gezonde stoffen en een lagere prevalentie van gewrichtsproblemen veroorzaakte bij de kustbewoners. Inmiddels wordt de Groenlipmossel dan ook veel gebruikt in voedingssupplementen.

Waar wacht je nog op? Mooie momenten liggen op de loer met Nieuw Zeeland als je bestemming. Wacht het moment niet af en creëer memorabele momenten.