Tips om te ontsnappen uit een escape room


Met vrienden, vrije tijd / vrijdag, maart 22nd, 2019

Je kan er vandaag de dag niet meer omheen, escape rooms in Rotterdam. Je kan het als een dagje uit doen, als vrijgezellenfeest of als bedrijfsuitje in Rotterdam. Maar wat is de beste tactiek om te ontsnappen uit een escape room? Hoe zorg je ervoor dat je binnen de tijd alles klaar hebt zonder te veel te moeten stressen of je het wel gaat redden? In dit blog komen een aantal tips naar voren waardoor jouw kans om te ontsnappen uit een escape room groter wordt. Hopelijk kom jij binnenkort zo snel mogelijk door een escape room heen!

Ga niet te moeilijk nadenken

De puzzels die je in escape rooms vaak moet oplossen zijn vaak puzzels waarbij je alleen logisch na hoeft te denken. Er zitten geen ingewikkelde wiskundige berekeningen achter, alleen gezond verstand. Lees daarom eerst goed wat je precies moet doen en denk niet te moeilijk na. Vaak heb je namelijk nadat je een opdracht hebt opgelost dat je denkt: was het zo simpel? Je moet gewoon dat simpele aan de puzzel ontdekken en door makkelijk en logisch na te denken kom je hier vrij snel achter. Daarnaast raken veel mensen in de war als ze te moeilijk na gaan denken en weten ze niet meer precies waar ze nou daadwerkelijk mee bezig zijn. Door simpel te denken krijg je dit soort taferelen niet.

Blijf kalm

Als je er even niet uitkomt, zorg dan dat je niet in paniek raakt maar je verstand weer even op nul zet. Bekijk de opdracht nog eens aandachtig en vraag indien nodig hulp aan je teamgenoten. Als je in paniek gaat raken denk je slechter na en zit je gehaast en onzorgvuldig maar wat te proberen. Door rustig en kalm na te denken kom je er vanzelf echt wel achter. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je teamgenoten ook aan je zien dat je kalm en rustig bent, wat hen ook weer rust geeft in het hoofd.

Houd overzicht

Zorg dat een iemand binnen het groepje het overzicht bewaart waar iedereen nou mee bezig is, wat er al opgelost is en wat er nog allemaal opgelost moet worden. Als iemand overzicht houdt wordt het geen chaotische bende en kan je er allemaal sneller uitkomen. Daarnaast komt het soms voor dat je bepaalde sleutels of uitkomsten moet combineren om tot een oplossing te komen, als je dan iemand hebt die het overzicht heeft bewaard kan diegene heel makkelijk de link leggen tussen puzzels en het gemakkelijk combineren waardoor het geheel sneller op wordt gelost.