Carsharing wordt steeds populairder


Onderweg / zondag, augustus 1st, 2021

Steeds meer mensen kiezen voor carsharing. Je kunt met carsharing een auto huren Nederland, in iedere grote stad en op ieder groot treinstation. Het is, zeker wanneer je in één van de steden woont, echt niet meer nodig om een eigen auto voor de deur te hebben. Met carsharing heb je geen eigen auto meer nodig, terwijl je wel altijd een auto in de buurt hebt waar je gebruik van kunt maken. Dat is niet alleen heel handig en beter voor je portemonnee, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Zeker als je je realiseert dat één deelauto van Greenwheels tot maar liefst 11 andere auto's kan vervangen.

Hoe zit dat met carsharing?

Met carsharing maken jij en je buurtgenoten gebruik van dezelfde auto op momenten dat het jullie uitkomt. Het is dus wel zaak dat je de auto op tijd reserveert. Je grijpt dan nooit mis. Heb je de auto gereserveerd? Dan kun je deze op de afgesproken tijd openen met de app van Greenwheels. Je kunt dan de autosleutel uit de boardcomputer halen en op weg gaan. Je zet de auto op tijd weer terug op de parkeerplek. Het kan zomaar zijn dat één van je buurtgenoten de auto aansluitend heeft gereserveerd en dus al staat te wachten.

Hoe zit het met tanken?

Je hoeft je over de brandstofkosten geen zorgen te maken. Alles is inbegrepen bij carsharing. In de boardcomputer waar je ook de autosleutel hebt gevonden vind je ook een tankpas. Staat de tank op ongeveer een kwart vol? Dan is het jouw beurt om te tanken. Je vult wat gegevens in op de boardcomputer en je kunt gaan tanken met de tankpas. De afspraak is dat je de auto nooit leeg terug zet. Je buurtgenoten moeten minimaal een kwart tank brandstof tot hun beschikking hebben.

En de kleine lettertjes dan?

Je kunt lang zoeken, maar Greenwheels doet gewoon niet aan kleine lettertjes. Alles is inbegrepen bij het uur- en kilometertarief dat jij hebt afgesproken in de app. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verzekeringen, afschrijving, onderhoud, pechhulp en parkeren op de eigen parkeerplek. Zoals gezegd hoef je zelfs niet eens te betalen voor het tanken. De enige kosten die buiten het pakket vallen zijn de parkeerkosten op de plaats van bestemming en eventuele bekeuringen. Je kunt met carsharing van Greenwheels altijd op pad, het enige dat je nodig hebt is de app en een geldig rijbewijs.