Dakraam rolgordijnen zijn echt anders dan andere rolgordijnen


Bij je thuis / zaterdag, juli 31st, 2021

Wanneer je een gordijn voor je dakraam wilt bevestigen, sta je nog wel eens voor een flinke uitdaging. Je kunt er natuurljk een rails boven hangen en dan het gordijn laten afhangen tot de grond, maar dan blijft er altijd veel licht in de kamer komen. Het is dan beter om een rails te monteren en het gordijn achter een touwtje te hangen. Maar echt mooi is dat niet en wat als je je dakraam open wilt doen? Dan wappert zo'n gordijn de hele kamer door. Het is niet voor niets dat er speciale dakraam rolgordijnen zijn ontwikkeld! Dakraam rolgordijnen hebben diverse voordelen.

Wat zijn de voordelen van dakraam rolgordijnen?

Dakraam rolgordijnen zijn gemaakt voor montage op een schuine kant. Ze hebben, over het algemeen, een rails aan de zijkanten, waardoor het licht echt buitengesloten kan worden. Dakramen die voorzien zijn van dakraam rolgordijnen kunnen worden geopend en weer gesloten. Ook de ventilatiestand kan gewoon gebruikt worden. Je kunt kiezen voor verduisteren de rolgordijnen of voor rolgordijnen die extra warmtewerend zijn. Dat is op veel zolders geen overbodige luxe, het kan daar, zeker hartje zomer, flink warm worden.

Zijn er ook nog andere mogelijkheden?

Natuurlijk! Je kunt ook kiezen voor plisségordijnen die speciaal gemaakt zijn voor dakramen. Je ziet steeds vaker plisségordijnen en niet alleen voor dakramen. Ze zien er, vaak, iets luxer uit dan rolgordijnen. Maar hou er wel rekening mee dat het lastiger is om verduisterende plisségordijnen te bestellen dan verduisterende rolgordijnen. Bij plisségordijnen blijf je net wat vaker een randje licht langs de kanten zien. Wil je dat je kinderen op tijd gaan slapen, ook in de zomer, dan kun je wellicht beter kiezen voor verduisteren de rolgordijnen. Het is dan nooit te licht in de kamer en het zal voor je kinderen gemakkelijker zijn om in slaap te vallen.

Hoe bepaal je de juiste maat?

De juiste maat bepalen voor een rolgordijn is erg belangrijk, je kunt het gordijn niet even op maat knippen als het te groot blijkt te zijn. En te klein is natuurlijk ook geen optie. Heb je een Velux dakraam, dan heb je direct het meest gebruikte merk voor dakramen in Nederland. Zelfs als je een oud huis hebt is de kans groot dat er een Velux dakraam in zit. Het handige hiervan is dat ieder Velux dakraam is voorzien van een nummer. Dit nummer kun je heel gemakkelijk zelf invullen op de site en op die manier weet je precies welk rolgordijn je moet bestellen.