De walkie talkie


Feiten / woensdag, mei 30th, 2018

Een zeer bekend communicatiemiddel is de walkie talkie. De walkie talkie wordt gebruikt binnen bedrijven, maar zeer vaak ook binnen particulieren. Wat maakt de walkie talkie verschillend van de welbekende portofoon?

Het bereik van de walkie talkie

Wat een groot verschil is tussen de walkie talkie en de portofoon, is het verschil in bereik. Waar een portofoon en intens breed bereik heeft, heeft een walkie talkie dit aanzienlijk minder. Sommige aanbieders van de walkie talkie beweren dat een walkie talkie tot wel 10 kilometer bereik heeft. Dit wordt door sommige deskundigen als onwaar gezien. Hoe ver het bereik van de walkie talkie precies rijkt, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zou een walkie talkie in een volledig open, obstakelvrij gebied maar enkele kilometers in beslag nemen, in tegenstelling tot de 10 kilometer die door sommigen beweerd wordt. In een woonwijk rijkt de walkie talkie hooguit een paar straten.

Walkie talkie kosten

De kosten voor een walkie talkie verschillen ontzettend. Zo zijn er al walkie talkies die starten vanaf €29,99. Voor een echt goede walkie talkie, is het aan te raden om ongeveer een investering van €80 te doen. De extreem goedkope walkie talkies beschikken namelijk over aanzienlijk minder functies. De duurdere walkie talkies hebben bijvoorbeeld een groter bereik, meer keuzemogelijkheden qua kleur en een extra stevige behuizing.

Walkie talkie voor kinderen

De kans dat jij als kind een walkie talkie hebt gehad, is groot. Nog steeds zijn walkie talkies een goed communicatiemiddel tussen/voor kinderen. Kinderen vinden walkie talkies over het algemeen leuker dan bijv. de mobiele telefoon, omdat de walkie talkie een hele andere soort communicatie biedt, die het bijvoorbeeld ook veel leuker maakt om een spel te spelen in het bos. Ook niet onbelangrijk: waar sommige mobiele telefoons de service kwijt raken in een bos, heeft de walkie talkie in dit geval wél bereik.