Geniet van de mooie momenten op de fiets


Onderweg / zondag, december 1st, 2019

In de zomer streef ik er naar elke dag naar mijn werk te fietsen. Het is meer dan drie kwartier fietsen, maar ik gebruik het ok gelijk als sportmoment. En als een manier om te ontspannen. Ik heb druk en afwisselend werk dat ook regelmatig erg stressvol is. Ik merk dat ik die stress in de auto maar moeilijk los kan laten. Op de fiets lijken alle zorgen zo uit mijn hoofd te waaien. Ik geniet van de natuur om me heen en merk dat ik steeds minder aan mijn werk denk naarmate de tocht vordert. Uiteindelijk kwam ik ontspannen thuis en had ik genoeg energie voor andere dingen. Thuisgekomen met de auto had ik vaak nog problemen in mijn hoofd waardoor ik niet over kon stappen op andere zaken. Ik fietste trouwens braaf op een oude barrel. Maar da ook echt oud met drie versnellingen. Dat viel niet altijd mee. Het was wel heel sportief, maar ik besefte dat als ik het fietsen vol wilde houden ik iets anders moest kopen. Het werd een elektrische hybridefiets.

Elektrische hybridefiets: van alle markten thuis

Zo’n elektrische hybride fiets is geschikt voor allerlei doeleinden. Dat komt goed uit want los van het woon en werk verkeer, mag ik in de weekenden graag dagtochten fietsen. Dat kan met zo’n fiets ook uitstekend. De fiets is licht en zit erg comfortabel, maar sportief. Ik gebruik hem nu dus ook in de weekenden veel. Dat is pas echt genieten. Met mijn lunch in de fietstas fiets ik de weilanden en bossen in. Dat zijn voor mij de mooiste momenten van de week. In de natuur kom je pas echt tot rust. Als ik geluk heb tref ik een bankje op een mooi plekje en dan zit ik gewoon uren voor me uit te staren. Geen geluiden, geen verplichtingen, alleen rust. Dat zouden meer mensen zichzelf moeten gunnen. Je gaat de nieuwe week dan weer helemaal uitgerust en fris van start.

Sneller op mijn werk

Die nieuwe week begint dan voor mij ook weer op de fiets. Nog steeds is het een stevige tocht naar mijn werk, maar eerlijk is eerlijk, ik ben er nu wel sneller en ook wat minder bezweet. Ik ben dol op mijn nieuwe elektrische hybride fiets. Nu vraag ik me af waarom ik zo lang op de oude gereden heb. Maar het belangrijkste is en blijft voor mij genieten van het buiten zijn, ook doordeweeks. Even dat rustmomentje op de fiets. Pak jij hem ook?