Het begin van elke verbouwing


Bij je thuis / zondag, mei 15th, 2022

Verbouwen is een leuk ding om te doen. Om dit plezier, en om de kosten wat te verminderen, is het een goed idee om wat delen zelf te doen. Wanneer de verbouwing zelf wordt gedaan, zijn er een aantal spullen nodig om ervoor te zorgen dat alles voorspoedig en veilig verloopt.

Werkkleding

Het hebben van een veilige outfit is één van de meest belangrijke dingen om te hebben bij een verbouwing. Hieronder valt een werkpak of overall, stevige werkhandschoenen, goede werkschoenen en gezichtsbeschermer. Denk aan het hebben van een helm, een beschermende bril en gehoorbeschermers, voor het lawaai. Zo kan er veilig te werk worden gegaan.

Gereedschap

In bezit zijn van de correcte gereedschap is zeker wel handig wanneer iemand aan het verbouwen is. Wat er precies nodig is, dat ligt aan waar aan gewerkt gaat worden en welke materialen er worden gebruikt. Basisgereedschap is wel de eerste stap hierin. Het hebben van een hamer, een schroevendraaier, een zaag, tang en kwast zijn altijd belangrijk om te hebben, maar zeker wanneer er verbouwd gaat worden. Daarnaast zijn meetgereedschap en elektrisch gereedschap nog handig. Onder meetgereedschap vallen waterpas, rolmeter en een lasermeter. Elektrische gereedschap omvat een boormachine met verschillende boren, een schuurmachine en een multitool.

Steiger

Een steiger helpt om de hoogte in te gaan. Een ladder kan helpen om een aantal klusjes te doen, maar een steiger zorgt ervoor dat de gehele verbouwing overzien kan worden en zorgt voor werkveiligheid. Schilderen of stukadoren, of andere klussen op hoogte, kunnen veiliger en fijner worden uitgevoerd. Daarnaast past gereedschap ook op de steiger, waardoor het werk zelf een stuk sneller zal gaan dan wanneer het uitgevoerd wordt door middel van een ladder.

Plastic

Werkkleding beschermt een persoon tegen vuil, plastic bedekt de meubels en vloer. Afdekplastic bespaart een hele hoop tijd wanneer het draait om schoonmaken, meubels verplaatsen hoeft niet en het zorgt ervoor dat spullen minder snel stuk zullen gaan.

Container

Al het afval wat gemaakt wordt tijdens een verbouwing hoort ergens heen te gaan. Handig is om op te ruimen, terwijl er wordt verbouwd. Wacht dus niet totdat er een berg ligt te wachten, maar houdt het ondertussen bij. Zo blijft er schoner en veiliger op de werkvloer. Handig is om een container te huren. Of een 6m3 container handiger is, of dat er toch maar beter voor een 10m3 container gekozen kan worden, dat ligt aan de hoeveelheid afval.

Verlichting

Als laatste nog een stukje over verlichting. Dit is fijn om te hebben wanneer er in de late uren nog gewerkt wordt. Een heldere bouwlamp helpt om door te gaan wanneer het al donker is, maar wanneer de werkers nog niet klaar zijn met het werk.