Waar je nog niet aan had gedacht bij het plannen van je verbouwing


Bij je thuis / maandag, oktober 12th, 2020

Bij een verbouwing komt veel kijken. Als je nog nooit eerder je huis hebt verbouwd, is het al helemaal lastig om de juiste prioriteiten te stellen. Het is de makkelijkste optie om een aannemer te laten komen die alles voor je doet. Veel mensen hebben het geld niet om alles te laten doen, dus gaan ze zelf aan de slag. Als je (deels) zelf gaat verbouwen zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Kies je gereedschap goed uit

Als je zelf wil gaan verbouwen zul je gereedschap moeten kopen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid naar de bouwmarkt gaat. Maak van te voren een lijstje met daarop alle spullen die je wilt gaan kopen. Hierdoor voorkom je dat je straks in de bouwmarkt staat en denkt, welke boor heb ik nodig? Zorg ervoor dat je genoeg details aanbrengt op het lijstje zodat je alles snapt als je in de winkel staat. Je kunt online vaak zien welke producten er op voorraad zijn. Kijk hier van te voren goed naar. Op die manier zorg je ervoor dat je niet met lege handen terugkomt van de bouwmarkt.

Vergelijk offertes van bedrijven en aannemers

Als je er voor kiest om iets te laten doen door een vakman kies je niet de eerste de beste uit. Je kunt het best eerst een lijstje maken met de bedrijven die jou aanspreken. Vervolgens zoek je online reviews van andere klanten. Waarschijnlijk zullen hierdoor een aantal bedrijven afvallen. Vervolgens kun je contact zoeken met de overgebleven bedrijven. Vraag bij die bedrijven een offerte aan zodat je een indicatie hebt van wat het allemaal gaat kosten. Als je alle offertes hebt ontvangen, kun je deze gaan vergelijken. Uit deze vergelijking zal één bedrijf naar voren komen. Het is waarschijnlijk de beste keuze om dat bedrijf de verbouwing te laten doen.

Leg afspraken met bedrijven duidelijk vast

Als je afspraken maakt met bedrijven is het belangrijk om alle afspraken duidelijk vast te leggen. Het komt namelijk vaak voor dat er mondeling afspraken zijn gemaakt die niet worden nageleefd. Als dit gebeurd en je hebt alles op papier staan, zijn ze verplicht zich aan de afspraken te houden. Als je niks op papier hebt staan en alle afspraken mondeling gemaakt hebt, kun je het bedrijf niet dwingen om zich aan de afspraken te maken.

 

Onderschat de verbouwing niet

Vaak verwachten mensen dat bij een verbouwing alles spoedig verloopt. In de praktijk is dit echter bijna nooit het geval. Bij een verbouwing duiken altijd onverwachte problemen op. Je kunt daarom bij het plannen van een verbouwing maar beter van het slechtst mogelijke scenario uit gaan. Zorg ervoor dat je, als het nodig is genoeg geld hebt om de verbouwing door te zetten als er tegenslag is. Zorg er ook voor dat je ruim genoeg tijd inplant voor de verbouwing. Het komt namelijk geregeld voor dat een verbouwing veel meer tijd kost dan van te voren verwacht werd.